De laatste loodjes

Heey!

We zitten er nu allemaal in, tenzij je al je examens heb gehad, de laatste weken. Er zijn nu nog ongeveer 8 weken te gaan. Dat lijkt niets maar er kan heel veel veranderen in 8 weken. Ik sta nu nog op overgaan maar ik sta voor vier of vijf vakken een 5,8. Dat is gewoon voldoende maar er komt een toetsweek aan. Afgelopen toetsweek ging echt bagger slecht en als dat nu ook het geval is mag ik waarschijnlijk niet over. Dus, ga ik vandaag mijn tips geven om ook nog voor die laatste 8 weken nog even gemotiveerd te zijn.

 1. Geen afleiding.
  Daarmee bedoel ik, geen telefoon, geen vrienden, gewoon niks. Ik heb een app gedownload genaamd ‘offtime’. Ik heb een android telefoon, op de play store is het gratis maar in de app store niet, dacht ik. Met vrienden leren is wel gezellig en het kan ook gewoon goed gaan. Maar wanneer het zo op het randje is, is het gewoon verstandig om in je eentje te leren.
 2. Weet wat je moet doen.
  Afgelopen week hadden we een tussenuur. In dat uurtje hebben een vriendin en ik al onze toetsen opgeschreven, dat zijn er nog ongeveer 25, wat denken ze wel niet?! Maar goed, dat staat ons dus nog te wachten. Schrijf gewoon op wat je moet doen en de datum zodat je een goed overzicht hebt van wat je te wachten staat.
 3. Begin optijd.
  Wat ik nu aan het doen ben is behoorlijk overdreven maar begin zo, zodat je gewoon ruim de tijd hebt om de dingen te begrijpen. Ikzelf ben nu al begonnen met de vakken waar ik echt een voldoende voor moét halen. Je kan zeggen, die spoort niet. Maar ik heb het zelf in de hand of ik over kan gaan of niet en als ik nu een onvoldoende haal voor een van de vakken waar ik nu al mee begonnen ben weet ik zeker dat ik niet meer dan dit heb kunnen doen.
 4. Beloon jezelf.
  Na een paar uur leren mag je jezelf wel belonen vind ik. Ik ga vaak ’s avonds even zwemmen of ga je serie kijken (BLACKLIST!!!!). Maar ga iets doen wat jij leuk vindt.
 5. Afspreken met vrienden.
  Het is natuurlijk niet zo dat je jezelf helemaal moet afsluiten ik bedoel zo nu en dan afspreken met vrienden is gewoon gezellig. Maar ik doe het dan na school zodat ik het weekend kan gebruiken om te leren.

Nou als ik nu overkom als een leerbeer, sorry!! Tja, ik doe gewoon heel erg mijn best nu om geen onvoldoende te halen voor de vakken die ik behoorlijk moeilijk vind. Naja, je krijgt nog wel te horen of ik voor die vakken goede cijfers heb gehaald.

Doeidoei x

2 gedachten over “De laatste loodjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s