Toetsweek?

Heyhey,

In mijn vorige post had ik verteld dat ik toetsweek had. Nu was het voor mij toch echt wel uitzoeken wat wel en wat niet werkt. Nu heb ik een manier gevonden wat opzich best goed werkt, misschien verandert dit nog wel natuurlijk. In ieder geval, in dit artikel ga ik jullie mijn ervaringen en tips geven voor een toetsweek.

 1. Mijn eerste tip is, plannen. Maak een lijst met welke toetsen je hebt (het liefst op volgorde qua datum) en zet er precies bij wat je moet leren. Dan hoef je niet meer te stressen omdat je niet weet wat je moet leren of dat je niet weet wanneer je een toets hebt.
 2. Een andere tip is om niet af te spreken tijdens of het weekend voor de toetsweek. Het zijn misschien zeven dagen dat je je eventjes totaal moet focussen, het is niet makkelijk (misschien voor jullie wel, maar ik was na 3 dagen er al weer helemaal klaar mee…) maar het is het zeker waard. Ik heb daarom ook mijn werk afgezegd tijdens en het weekend voor de toetsweek. Dat weekend heb ik letterlijk heel de dag op mijn kamer ‘opgesloten’ gezeten.
 3. Neem pauzes!! Hierboven zei ik “heel de dag op mijn kamer ‘opgesloten’ gezeten” maar daar zaten natuurlijk wel pauzes bij. Je kan niet van jezelf verwachten dat je aan een stuk door zoveel informatie kan opnemen. Dat is gewoon onmenselijk.
 4. Social media? Ik moet toegeven, ik zit best vaak achter mijn telefoon. Ik kan prima zonder, alleen maar gezellig maar er is gewoon zoveel te ontdekken en ik kan zo geïnspireerd raken van sommigen dingen. Daarbij ben ik ook iets té enthousiast op snapchat maarja. Hiervan kan je natuurlijk afgeleid worden, wat dus niet de bedoeling is. Daarom heb ik de app ‘Offtime‘ gedownload. Niet alleen om van je telefoon af te blijven maar ook omdat je precies kan zien hoeveel uur je op een dag hebt gedaan, rond welke tijdstippen etc. Ik weet, aangezien ik een Android gebruiker ben, dat het gratis is op de playstore, of het ook gratis is op de appstore? Ik werkelijk waar geen idee…
  Er zijn nog wat apps die ik gebruik ik zal hieronder de namen neer zetten met een linkje, ik ga geen hele uitleg geven want dan duurt dat nog wel even…
  Camscanner   Deze app is super handig als je een foto moet maken van een blaadje, het scant het zegmaar dus het is net even wat leesbaarder vind ik zelf dan een fotootje.
  Zesjescultuur   Ik heb dit echt mega vaak gebruikt in de toetsweek. Gewoon eventjes uitrekenen wat voor cijfer je nodig hebt om een 5,5 te staan en als dat dan een 1 is of zelfs lager? Dan is die druk echt mega erg gedaalt!
  Flashcards+ by Chegg – FREE   Dit gebruik ik vooral als ik begrippen of woordjes moet leren. Ik heb niks tegen de papieren manier, sterker nog die vind ik fijner! Alleen onderweg is dat gewoon niet praktisch en daar is deze app dan de oplossing voor.
 5. Zorg dat je lekker eten in huis hebt. Heel vaak als ik thuis kom moet ik eerst nadenken: wat wil ik eten? In de toetsweek heb je geen half uur de tijd om dat te doen! Zorg er dus voor dat je eten in huis hebt, dat gewoon lekker is eb wat echt voor jou is, zodat niet iemand anders ervan loopt te smikkelen waardoor er misschien nog een hapje van over blijft…
 6. Dan is mijn laatste tip hoe ik zelf leer, dit is geen tip maar meer hoe ik het doe want iedereen leert anders. Ikzelf leer door middel van grote vellen papier waar ik belangrijke aspecten opzet en dan verbanden probeer te leggen, een soort mindmap dus. Dat is al helemaal makkelijk als je dan ook nog aantekeningen hebt, dat is gewoon klakkeloos overschrijven.

Dit waren dan mijn tips. Misschien vind je dit allemaal onzin, maar misschien zijn er wel mensen die hier wat aan hebben, wie weet?

Nu ga ik lekker genieten van  het vakantie gevoel hoor! Joe x

2 gedachten over “Toetsweek?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s