Bullet Journal #1

Hoi hoi!

Ik was laatst een video aan het kijken, wat te doen als je je verveelt in de zomer. Nu ben ik er vrijwel van overtuigd dat iedereen zich wel is verveeld is tijdens de zomervakantie. Toen zei iemand, begin een Bullet Journal. Mijn eerste gedachte was: ja heel leuk hoor maar als het af is, wat doe ik er dan mee? Toen was ik zo aan het denken wat ik eens zou gaan schrijven, toen het idee in me op kwam dat ik gewoon een online Bullet Journal begin. Dan deel ik het, maak ik het alsnog en hebben jullie iets te lezen. Wie weet dat ik het wel super leuk vind en er alsnog eentje maak, maar voor nu vind ik dit eigenlijk wel een tof idee!

books

Ik moet eerlijk toegeven, ik lees niet zo heel erg veel… Maar als ik echt een goed boek heb, lees ik aan een stuk door. Zo heb ik afgelopen jaar 3 boeken gelezen die ik echt heel goed vond. Het waren: Wij leugenaars ~ E. Lockhart, Verstrikt ~ Mel Wallis de Vries & Winterijs ~ Peter van Gestel. Wij leugenaars is wel echt mijn favoriet, echt een top boek! Ik wil wel uitleggen waar het over gaat maar het feit is dat dat niet mag. Nu denk je waarom? Op de achterkant van het boek staat:

Wij zijn Sinclairs.
Niemand komt iets tekort.
Niemand heeft het ooit mis.
We wonen – in de zomer tenminste – op een privé-eiland voor de kust van Massachusetts.
Misschien is dat alles wat je hoeft te weten.
Behalve dat sommigen van ons leugenaars zijn.

Lees dit boek.
En als iemand je vraagt hoe het eindigt, lieg.

# wijleugenaars

 

Dit is wat mij echt triggerde om het boek te lezen. Nu zul je denken, hoezo zou je liegen? En dat was juist waarom ik dit boek moest lezen, en nu snap ik waarom je moet liegen. Ik wil zo graag vertellen waar het over gaat maar ik durf het gewoon niet, doordat ik bang ben dat ik dan het effect van het boek weg haal. Dus wil je weten waarom we liegen? Dan moet je dit boek lezen.

Het andere boek is verstrikt. Het boek wordt verteld door twee personen. De bladzijdes van Maud zijn gewoon in een normale kleur en die van Lara zijn grijs. Dat is omdat Maud in de ‘echte’ wereld leeft en doordat Lara in coma ligt zijn de hare grijs. Ze beleven allerlij dingen, zelfs Lara. Lara zelf weet niet dat ze in coma ligt. Ze denkt eerst dat ze droomt maar wordt maar niet wakker. Dan hoort ze stemmen, boze, verdrietige enz. Langzaam maar zeker krijgt ze weer flarden van haar geheugen terug en beseft ze dat ze een ongeluk heeft gehad. Lara beseft dat Maud haar leven ook in gevaar is, terwijl Maud zelf, dat niet in de gaten heeft. Dit boek laat je gewoon aan een stuk doorlezen. Het is zo spannend en je wilt zelf ook het raadsel oplossen…

Het boek Winterijs is weer héél anders. Dat gaat over een jongen die in de wereld na de oorlog leeft. Als ik zo terug denk aan het verhaal vraag ik me eigenlijk af waarom ik zo wilde doorlezen… Ik weet het eigenlijk niet echt, het was gewoon de manier hoe de schrijver schreef dat je misschien dacht dat er iets zou gaan gebeuren. Het is geen spannend boek maar een soort levenslijn van een jonge jongen. Ik vraag me nu oprecht af wat mij triggerde om te blijven lezen. Het boek gaat dus over Thomas. Thomas is een jochie, iets jonger dan ik, 13 dacht ik. En hij raakt bevriend met Zwaan, zo noemt hij hem tenminste. Thomas zijn vader moet werken in Duitsland en zijn moeder is overleden tijdens de oorlog, ze was ziek. Later in het verhaal komen Zwaan en Thomas erachter dat ze samen een verleden hebben, die ze zich allebei niet konden herinneren. Hier draait het hele verhaal zo’n beetje over. Ik weet dus ook echt niet waarom ik het zo leuk vond maar het is wel een boek die ik prettig en leuk vond om te lezen.

De boeken die in mijn ‘Bullet Journal’ staan wil ik echt heel graag lezen, vooral 13 reasons why. Iedereen is verzot op de serie en iedereen weet hoe het afloopt. Nu heb ikzelf de serie nog niet gezien #nonNetflix…  Maar ik wil toch die redenen weten dus ik wil het boek toch eigenlijk wel lezen. Verder staan er ook nog drie boeken van John Green erop. Ik heb nog nooit een boek van hem gelezen, tot deze vakantie. Deze vakantie ga ik ‘Paper Towns’ en ‘Will Grayson, will grayson’ lezen. Misschien dat daar ook nog wel een review van online komt. Ik heb tenminste goede verhalen over de boeken gehoord en ben best benieuwd wat er dan zo goed aan is.

Tot snel x!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s