Bericht voor jou!

Trots zijn op jezelf is een van de belangrijkste dingen en een van de moeilijkste. Zelf vind ik het best moeilijk om trots op mezelf te zijn, er is altijd wel iets wat beter kan of iets waar je aan twijfelt. Bijvoorbeeld wie ben ik? Kan ik daar trots op zijn? Mogen mensen mij om wie ik ben? Vinden mensen mij raar? Zie ik er wel leuk uit? En zo kan ik wel een tijdje door gaan! Het feit is, is dat je trots moet kunnen zijn op jezelf zonder gelijk als egoïstisch te worden neergezet. Je mag best vinden dat je er mag zijn! Hoe mensen jou zien is vaak een weerspiegeling van hoe jij jezelf ziet. Soms zijn er gebeurtenissen in je leven en denk je: doe ik hier zo mijn best voor? Alles wat je erin hebt gestoken lijkt voor niets te zijn geweest. Je vrienden, zijn dat echte vrienden? Vertrouw je ze 100%? Kan je zeggen wat je precies voelt zonder dat ze je belachelijk maken? Allemaal vragen die een persoon kan hebben en eigenlijk geen antwoord op krijgt… Weet ik wie ik ben? Wat maakt mijn nou echt gelukkig? Ik word zo gek van al deze vragen en ja nu ik dit schrijf is nu bijna elf uur ’s avonds en morgen gaat de wekker gewoon weer lekker om zes uur, heerlijk! Ik heb voor mijzelf een mapje op Pinterest wat best persoonlijk is. Het zijn quotes, als ik zo terug kijk naar wat ik door de afgelopen maanden heen allemaal heb gepint kan ik zo zien hoe ik me voelde en waarom ik mij zo voelde. De ene periode waren ze best wel sad, ik zat toen bijvoorbeeld niet zo lekker in mijn vel en de volgende periode zie je ineens dat het weer wat beter gaat. En zo gaat het leven met up en downs.

Maar hoe zorg je er nou voor dat je in zo’n up periode blijft? Dit is heel moeilijk natuurlijk en het kan natuurlijk niet altijd goed gaan, maar begin is met jezelf te accepteren!

Ik vind gewoon dat zelf respect een moeilijk aspect is en dat het ook moeilijk is om dat respect vast te houden in sommige situaties. Ik bedoel het ene moment haal je een 8,0 voor Nederlands en het andere moment heb je een presentatie en loop je jankend de klas uit omdat je gewoon die faalangst niet onder bedwang hebt.

Dit is een heel ander soort bericht, maar dit moet toch zeker ook ter sprake komen. Het leven is niet alleen maar leuk, er zijn ook gewoon rottige momenten. Het belangrijke is dan dat je blijft praten, met wie dan ook, met iemand die jij vertrouwt. En het is vrij normaal dat je weleens iets minder happy bent, je kan ook niet alleen maar blij zijn, zolang dat wat je dwars zit, dat je dat bespreekt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s