Eerste keer – sauna

Hoihoi!

Het is al bijna een maand geleden dat ik actief was op mijn blog, sorry sorry sorry! Maar om heel eerlijk te zijn wilde ik gewoon ook even genieten van helemaal niks hoeven (behalve werken dan..). Dus dat heb ik gedaan. Nu wilde ik dus vakantie verhalen gaan delen maar toen ik de foto’s opende ontbraken er een stuk of 100… Het geheugen van mijn laptop zit dus vol. Mijn ouders hadden het al vet vaak gezegd, koop een hardeschijf, die heb je nodig. Maar ik ben koppig en wilde niet mijn geld uitgeven aan zo’n ding. Nu wil ik het wel kopen maar is het er nog niet van gekomen… Ik zal ergens in de aankomende weken een hardeschijf gaan aanschaffen en dan zullen de vakantie verhalen ook gaan komen!!!

Maar nadat we terug kwamen van vakantie ben ik wel voor de eerste keer naar de sauna geweest en daar ga ik nu mijn ervaring van vertellen.

Ik riep al heel lang, ik denk al vanaf dat ik 11 of 12 was, dat ik met mijn moeder naar de sauna wilde. Toen ze eenmaal vroeg of ik mee wilde kreeg ik toch mijn twijfels. Ik bedoel je geeft je helemaal bloot… Gelukkig gingen we op een dinsdag, dan is het vrouwendag. Ik moest eerst nog werken, dus werd ik opgehaald door mijn moeder, zusje en een vriendin van mijn moeder.

We gingen naar ‘Suomi‘ een kleine sauna maar ik vond hem groot zat. Ze hadden een zoutsteen cabine, daar gingen we als eerst in. Het was wel een heel raar gevoel om je badjas uit te doen, maar je moest er even door heen. De zoutsteen cabine was leeg, gelukkig ook maar want ik vond het toch nog wat onprettig om je bloot te geven. In de zoutsteen cabine hebben we een kwartiertje gezeten denk ik. Toen zei mijn moeder ineens: ja, je moet zo wel onder de koude douche of een emmer koud water over je heen gooien. Ehm wat?! Uiteindelijk viel het pittig mee maar het idee was wel een beetje rottig.

Daarna gingen we even zwemmen en toen zijn we de infrarood cabine binnen gegaan. Dat was toch wel een van mijn favoriete! Daar zaten we trouwens ook weer alleen in. Daarna zijn we een hapje gaan eten, ik had de mixed grill, die was echt te lekker! Volgende keer dat we daar heen gaan en er ook wat eten neem ik dat 100% zeker, echt een aanrader! Daarna zijn we volgensmij de Tuli-sauna (houtgestookt) ingegaan. Mijn zusje trok dat niet dus die ging weer naar de zoutsteen cabine, 5 minuutjes later ging de vriendin van mijn moeder daar ook heen. Wij bleven nog even liggen, totdat mijn moeder ontdekte dat haar sleuteltje wel heel erg heet werd dus gingen wij er ook uit.

Mijn moeder en ik gingen toen nog even in het dompelbad, dat was best te doen. Daarna deden we een poging om in het ijsbad te gaan, serieus dat was echt tegen de 0°C dus mijn moeder stond erin en ik dacht waarom niet en ging koppie onder, daarna zijn we er héél gauw uit gegaan en gingen we het dompelbad weer in, daarna het bubbelbad. Daarna zijn we nog twee sauna’s ingegaan, het stoombad met sterrenhemel en ook nog de Kelo opgietsauna. Ik vond ze allebei erg fijn maar het stoombad was wel echt perfect, ik vond dat zo rustgevend op de een of andere manier, net als de infrarood cabine. Ook zijn we nog het kruidenbad in geweest, het rook wel lekker maar ik vond het niet zo spectaculair ofzo. Dan hebben we ons ook nog even gescrubd, dat was echt heel erg lekker! ‘S avonds hebben we nog even buiten gezwommen en ging ieder voor zich nog iets doen. Ik ben toen nog een keertje in het stoombad geweest en daarna gingen we weer naar huis.

Serieus, je voelt je zo ontspannen als je daar uit komt, echt heel erg fijn.
Dit was dus mijn eerste keer naar de sauna maar er gaan er zeker nog meer komen!!

Groetjuhhss! 

Een gedachte over “Eerste keer – sauna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s