Readview #1

Hey hallo, hoe is het?

In de vakantie lees ik weleens boeken, zo nu en dan ook voor school. Voordat we op vakantie gingen was ik zegmaar in alle haast boeken aan het zoeken die ik misschien wel leuk zou vinden. Dus ik struin YouTube af en kom bij een video van John Green terecht, de schrijver van ‘The fault in our stars’. Dus ik dacht oké, opzich wel een goede schrijver en de reviewer was ook erg tevreden. Ik heb dus twee van die boeken gekocht en eentje daarvan ga ik nu reviewen!

Paper Towns by John Green


Als Q en Margo negen jaar zijn, vinden ze in het park een dode man. Die avond klimt Margo het slaapkamerraam en het hart van Q binnen. Maar hun levens gaan daarna verschillende kanten op. Negen jaar later klimt Margo opnieuw Q’s kamer binnen. Ze neemt hem mee op een nachtelijk avontuur om nooit te vergeten. De volgende dag is ze verdwenen. Margo blijkt aanwijzingen te hebben achtergelaten die alleen Q kan ontrafelen. Geïntrigeerd gaat hij op zoek naar de jonge vrouw op wie hij in stilte verliefd is, geholpen door zijn vrienden Ben, Radar en Lacey, een vriendin van Margo. Maar wil Margo wel gevonden worden?


Het verhaal draait eigenlijk om Margo. Een onwijs sterke meid met een eigenwil en trekt zich van niks en niemand aan en dat terwijl ze enorm populair is. Ondanks dat ze populair is voelt ze zich verraden. Op een avond klimt ze Q’s kamer binnen, een nacht om niet te vergeten. Q kan dan ook niet wachten om Margo weer op school te zien de volgende dag, maar ze komt niet. Het is weer een van de zoveel keren dat Margo is weggelopen. Maar voor hoelang? Leeft ze nog? Q is een slimme jonge die in stilte verliefd op Margo is. Hij doet er dan ook alles aan om haar te vinden. Hij vindt aanwijzingen die niemand anders zou kunnen vinden, hij heeft echt hersens, ik meen het! Samen met zijn vrienden gaat hij de aanwijzingen achterna en gaan ze zo op zoek naar Margo, maar wilt ze überhaupt wel gevonden worden? Die vraag stelde ik mezelf zo vaak toen ik het las. Ikzelf zat echt helemaal in het boek en had hem dan ook binnen 3 dagen uit, haha! Q maakt van alles mee. Hij moet voor zichzelf opkomen tegenover de populaire jongens, moet zich groot houden, angsten overwinnen en vooral verdiepen in Margo. Want is de Margo die hij kent, wel de échte Margo? Heeft iemand de échte Margo gekend?

Dit boek is zo verontrustend! Telkens als je denk: ja!!! Ze hebben haar gevonden, nopes fout gedacht. Er worden soms leugens opgehangen waarvan je denkt, oké ja…. Ook heb ik hardop moeten lachen om de grappen die door het boek heen worden gemaakt. Ook zijn er wat quotes waarvan ik dacht: jeetje dat is ook gewoon zo. Een van die quotes zal ik vertellen, de rest laat ik je zelf maar ontdekken.

“Licht, de zichtbare herinnering aan onzichtbaar licht”

Het duurt een tijdje voordat je hem door hebt en misschien heeft de quote voor jou wel weer een andere betekenis dan dat die voor mij heeft. Maar het punt is het boek geeft je boodschappen mee over het leven, bewust en onbewust.

Ik ben zeer te spreken over dit boek. Je moet wel van die spanning houden maar dat ligt natuurlijk aan jou. Als cijfer geef ik het boek dan ook een:
9/10

 

 

Een gedachte over “Readview #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s