Een week in Trier

Hallootjes!

Vandaag ben ik er weer, met een nieuw artikel. De afgelopen twee weken zijn er geen artikelen online gekomen, sorry!! Dit kwam 1 doordat ik op reis was met school en door het inpakken totaal ben vergeten om artikelen te schrijven en 2 doordat ik afgelopen week ziek was en echt geen motivatie had om te schrijven. Serieus ik heb met mijn laptop op schoot gezeten, op de bank en ik wist gewoon niet wat ik wilde vertellen. Maar dat is geweest en nu maar even verder met waar dit artikel om draait.

We zijn dus 2 weken geleden, in de week van 2-6 oktober, op reis gegaan naar Trier. Eerlijk is eerlijk, ik had er totaal geen zin in, al dat cultuur snuiven. Ik bedoel cultuur snuiven kan wel heel leuk zijn, maar dit is moeten en zodra iets ‘moet’ ben je mij vaak kwijt.

Maandag 2 oktober

06.15u. daar stonden we dan met tas en al bij de bus. Op naar uiteindelijk een hele leuke reis. Ik heb eigenlijk geen idee hoelang de heenreis duurde, ik vond het allemaal niet zo boeiend, want ik had toen nog totaal geen zin om te gaan.

Meestal al ga je met school ergens heen regel je dat je een ‘busmaatje’ hebt. Hier had ik dus geen zin in, ik dacht ik zie wel naast wie ik kom te zitten, veel spontaner en dat leek me dus ook leuker. Maar daardoor zat ik dus de heenreis alleen, dat was opzich niet heel erg ik was toch kapot moe, maar was wel ongezellig. Maarja dat is de consequentie van met niemand iets afspreken. Uiteindelijk zijn we maandag naar ‘Ordensburg’ in Vogelsang geweest.

De NS-Ordensburg Vogelsang is een voormalig opleidingskamp van de NSDAP in de Duitse Eifel, vlak bij de Belgische grens. De burcht is tussen 1934 en 1936 gebouwd naar ontwerp van Clemens Klotz.

Het begrip Ordensburg ontstond naar aanleiding van de behoefte van de partij en het staatsbestuur, om zich sterkere symbolen uit de Duitse geschiedenis eigen te maken en ze ideologisch een andere uitleg te geven.

Tot 1939 werden in de Vogelsang vijfhonderd SA‘ers (Ordensjunkers) opgeleid, onder andere in rassenfilosofie en lichamelijke opvoeding. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het complex in gebruik als kazerne van de Wehrmacht.

Bron: Wikipedia

Dat was opzich wel heel gezellig! Het enige nadeel was dat de hellingen daar echt enorm stijl waren dus dat ging nou weer niet zo soepel met mijn knieën… Ook al kan ik er zelf niks aan doen, voel je je toch bezwaard tegenover je groep want ja, sneller dan dat ik ging (wat echt heel traag was) kon ik gewoon niet.

20171002_145259

IMG-20171014-WA0002
Foto gemaakt door Melanieee!

Volgens mij zijn we toen nog naar een verdedigingslinie van de Romeinen geweest. Dat was ook weer behoorlijk pittig met de hellingen, dus een deel van route heb ik niet meegedaan. Op een gegeven moment stonden we in een soort hut en een docent was iets aan het vertellen, maar ik vond het uitzicht daar zo mooi dat ik zegmaar in mijn eigen wereldje zat… Totdat een vriend me ineens liet schrikken, haha.

Dinsdag 3 oktober

Oké goed ik ben dus nadat ik dit stukje hierboven heb geschreven 2 uur bezig geweest om de namen te vinden van alle bezienswaardigheden. Dus nu dacht ik oké, dinsdag. Ik weet echt bijna niets meer van dinsdag. Ik weet nog wel dat we ook nog naar een bunker zijn geweest, dus dat zal dan wel die dinsdag zijn geweest. Ik weet niet waar het was maar het was wel heel indrukwekkend. Ik ben best wel geïnteresseerd in de Tweede Wereld oorlog dus dit deel vond ik oprecht heel erg leuk. Ook daar was het uitzicht weer heel erg mooi!

20171003_091216

Snapchat-1023829594

Daarna hebben we nog een wandeling gemaakt over een oud vulkanisch gebied. Nu had ik met de docenten afgesproken, als de hellingen te stijl werden dat ik terug mocht naar het café (waar onze bus naast stond). Bij de eerste helling was het al raak, het was echt niet normaal steil. Dus een vriendin en ik gingen naar het café waar een andere docent van onze school ook zat. Uiteindelijk kwam er nog iemand bij en nog een andere docent. Toen hebben we eigenlijk best leuke gesprekken gehad met de docenten over filosoferen, aangezien een van de docenten filosofie geeft.

Woensdag 4 oktober

Deze dag hebben we echt ongelofelijk veel bezocht! We zijn heel de dag in Trier geweest, want ’s avonds mochten we daar zelf rond hobbelen dus het was wel handig als je er al een beetje had rondgelopen. Deze dag moest je dus gaan ‘vloggen’ naja was opzich een leuke opdracht! Ons groepje was 3e geworden alleen gaat alle eer naar hun! Ik heb er nauwelijks iets mee gedaan, niet persé omdat ik het stom vond, maar omdat ik ergens anders mee zat… We waren daar met heel vwo dus werden we verdeeld in 3 groepen. Onze groep ging als eerst naar de Kaiserthermen, daar begonnen we met vloggen. Er was een of ander Duits meisje die het leuk vond om achter in beeld gek te doen, rete irritant en die kwamen we vervolgens de volgende dag nog een keer tegen maar oke…

Daarna ging onze groep naar ‘Basilica van Constantijn’. Echt wat een gigantisch mooi gebouw is dat! Het jammere was wel dat het echt heel erg koud was die dag. Daarbij hebben we een half uur buiten stil gezeten om naar een uitleg van het gebouw te luisteren… Dat werkte nou niet bepaald bij mij, ik heb echt 0 mee gekregen van wart er werd maar wat wil je dan?

Ook zijn we naar het ‘Amfitheater’ geweest. Dat was wel weer beter te doen! We hebben daar wat rond gelopen en er waren ook weer stukjes gefilmd voor de vlog! Het was best wel grappig want het Amfitheater staat wel bekend om de gladiatoren gevechten. Dus vet veel leerlingen gingen zo’n gladiatoren gevecht nadoen, wat weer een heel leuk gezicht gaf als je daar naast stond.

Toen zijn we ook nog naar het ‘Landesmuseum’ geweest. Dit was oprecht leuk doordat we een docent hadden die gewoon heel enthousiast vertelde! Op een gegeven moment kwamen we bij het onderdeel wat hij toch wel echt fantastisch vond. Namelijk de ‘Tanga’. Ik weet niet of ik het goed schrijf maar de ‘Tanga’ is dus een slipje wat gedragen werd in de geschiedenis. Dit was dus gevonden en het enige exemplaar of iets dergelijks. Maar hoe die man erover vertelde was echt goud waard!! Want volgens hem waren sommigen slipjes van deze tijd wel wat groot en het kon wel iets pikanter. Dat is dus de ‘Tanga’, lekker pikant, zo’n klein is dat ding echt niet normaal! Uiteindelijk wilden archeologen wel weten wat voor mensen deze onderbroek droegen. Dus daar was een onderzoek naar en de zus van een van de archeologen of van een museum medewerker heeft uiteindelijk dat slipje gepast. En dat vond die man toch mooi, het was echt mega grappig!

Zoals ik al zei mochten we ’s avonds dus zelf door de stad lopen en ergens wat gaan eten. Eerst zijn we nog wat winkels in gegaan, zoals Hunkemöller en H&M.

20171009_113139

Ongeveer rond zes uur zijn we met een groepje op zoek gegaan naar een pizzeria. Nou die was gevonden hoor! Maar we waren met een groep van 11 en daar was geen plek voor, dus werden we opgedeeld in drieën. Daardoor heb ik dus heel de avond omgedraaid gezeten om dat ik een leuk gesprek had met degene die achter mij zat. Daarna zijn we nog naar een winkel gegaan waar ik een onwijs leuke sjaal had gezien, maar die was €30,-. Dat vond ik te duur en daarom heb ik hem laten liggen. Alleen was ik de volgende dag jarig en hebben twee vriendinnen van mij die sjaal als cadeau gekocht, echt het was zo lief!!!

Donderdag 5 oktober

Vandaag was ik dus jarig. Dus we beginnen even nog bij de avond van woensdag. Om elf uur moesten we in onze eigen kamers zijn, dus dat waren we. We zaten lekker de tijd vol te praten en precies rond 00.00u. kwam onze mentor binnen met het verhaal dat een vriendin van ons huilde en dat ze niet wist wat ze moest doen. Dus wij lopen zo die kamer binnen, zijn alle lichten uit. Ik had nog steeds niks in de gaten, totdat er GEFELICITEERD geroepen werd! Ik schrok zo erg en het was ook echt zooo lief!! Ik heb daar gewoon staan janken omdat ik het zo lief vond!! Toen hadden ze ook nog een kast waarin cadeautjes stonden… Echt dit is een verjaardag om nooit te vergeten!

IMG_20171005_113250_516
Beetje wazig maar oké…

Verder zijn we die dag naar ‘Museum am dom’ geweest. Ook dit was opzich wel interessant. Veel kinderen zeiden: leuke verjaardag heb je hè? Nou ik was al lang blij dat we binnen zaten en dat het droog was!! Verder zijn we nog daar nog naar de ‘St. Paulin kerk’ & de ‘Dom van Trier’ geweest. Maar dat vond ik allemaal wat minder… Omdat we dinsdag ook al een kerk hadden bezocht, en die was gewoon zo indrukwekkend dat ik deze niet te evenaren was, dit herinner ik me nu ineens, vandaar dat het niet bij dinsdag staat ;). Na dat zijn we nog naar de Porta Nigra geweest. Maar het is allemaal zoveel dat ik het nu even ga in korten hoor!

Vrijdag 6 oktober

Dit was oprecht een hele leuke dag!! We zijn begonnen met een wandeling, dat was echt heel erg glibberig, dus we liepen helemaal achteraan… Maar dat was niet erg, want ik liep met een heel gezellig groepje waar ik uiteindelijk zowat heel de dag mee ben geweest. De wandeling duurde 3 uur! Maar het voelde maar als 1 uurtje. Op ongeveer 3/4 van de tocht was er een restaurantje waar we cappuccino hebben gedronken. Dit was oprecht de lekkerste cappuccino die ik ooit heb gehad!! Hierna hebben we de wandeling afgerond en zijn we naar Aachen gegaan, waar we vervolgens nog wat andere opdrachten moesten maken. Daarna zijn we terug gegaan naar huis. Onderweg zijn we gestopt om nog iets te eten en dat was de reis!

IMG-20171006-WA0003
De groep waarmee het in de bus zo gezellig was!

Dit was echt een hele leuke reis en een heel bijzonder verjaardag!!
Tot snel x!

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Een week in Trier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s