Weekend in picture’s #2

Heyyy!!

Vandaag laat ik jullie weer eens een kijkje nemen in mijn weekend van afgelopen week.

Vrijdag

Het was het begin van mijn toetsweek, de toets Duits stond op het programma voor vandaag. De toets bestond uit twee gedeeltes, 1 waar je écht voor kon leren en het 2e bestond uit lezen. Nu ging het 1e gedeelte echt best wel goed, maar zo als je misschien al wel raad, het 2e gedeelte niet, naja minder. Dus dat was wel balen… Na die toets was ik al weer klaar en ging ik nog even de stad in voor mijn lens!! Ik had de lens die ik wilde, de AF-S NIKKOR 50mm f/1.8, eerst nog even gegoogled en daar kwam naar voren dat ie rond de €150,- zou zijn, HAHA NOT! Ik liep Coenstad binnen en daar werd ik geholpen. Dus die man vroeg welk model ik heb qua camera, dus ik zeg “de D3200”, toen had ik dus AF-S 50mm f/1.8 G nodig. Om een lang verhaal kort te houden, dat had te maken met het automatisch scherpstellen. Alleen het verschil in prijs is echt aanzienlijk! Deze kost namelijk in die winkel €270,-… Toen ben ik vanaf Coenstad naar de BCC gelopen, maar daar hadden ze hem niet, dan maar naar de Mediamarkt. Ja hoor daar hadden ze hem, alleen niet op voorraad, dus toen hebben we besloten om de lens thuis maar te bestellen.

Eenmaal thuis moest ik eigenlijk ook nog gaan leren, maar ik had echt geen zin… Dus heb ik eerst een uur gewoon op de bank gezeten en eigenlijk niks gedaan. Daarna raakte ik met mijn moeder aan de praat over een premium abonnement voor mijn blog. Daar zijn we denk ik wel 2 uur mee bezig geweest en daarna ben ik toch nog maar gaan leren. ‘S avonds zeiden m’n ouders tegen me, dat zij mij het premium pakket cadeau doen!!! Ik hield het niet droog want eerder deze week gaven ze me ook al de lens, mijn week kan niet meer stuk!

Zaterdag

Dit was een dag van leren, wachten en de nerd uithangen. Ik denk dat ik vanaf 09.30u tot ongeveer 16.00u heb geleerd, en de deur in de gaten gehouden, want misschien kwam mijn lens wel binnen. Nou nee hoor, die kwam pas rond half 7, hahah.

 

Ik had dus de lens & een UV-filter gekocht.
Ik ben super blij met de lens, ik heb wast test foto’s gemaakt en kan niet wachten om echt foto’s ermee te gaan maken!

Maar ik denk dat het rond 4 uur was dat we mijn blog gingen upgraden naar het premium pakket! Was het je al opgevallen? Dus vanaf dat moment ben ik, non-stop bezig geweest. Ik wilde namelijk een nieuwe lay-out en nu kan ik die compleet aanpassen met de CSS. Eerst wist ik niet wat dat was, dus ik zal het even zo snel en duidelijk mogelijk uitleggen.

 

Links is hoe jullie mijn blog zien, rechts is hoe het allemaal is opgebouwd, allemaal codes. Nu lijkt dit mega moeilijk, maar dat is het niet. Je hebt een hulpmiddeltje genaamd “Firebug“. Dit kan je downloaden en dan kan je zo achterhalen wat je moet aanpassen. Ik wist hier ook echt niks van hoor, maar ik heb het een beetje geleerd door deze YouTube video te kijken. Dit heeft mij echt ontzettend geholpen. Zaterdag avond heb ik dus eigenlijk heel mijn avond besteed aan mijn lay-out. Daarna ben ik nog even met wat artikelen bezig geweest.

Zondag

Vandaag begon de dag weer met leren en daar ben ik tot 5 uur mee bezig geweest. Nu is het vrij saai om te gaan vertellen wat ik heb geleerd, dus zal de beschrijving van de zondag niet zo lang zijn. Hier en daar een pauze genomen en één daarvan was een uurtje lopen met mijn moeder en de honden in het park.

 

Ik wilde dus mijn camera meenemen en met mijn lens dingen uitproberen, maar vanwege de regen heb ik hem toch niet meegenomen dus deze foto’s zijn gemaakt met mijn telefoon.

Het regende soms heel hard en soms weer niet voordat we gingen lopen, ik had dus besloten mijn regenjas aan te doen en mijn sportlegging. Dat was maar goed ook want het laatste kwartier hoosde het! Mijn handen waren ijskoud, maar dat vind ik niet zo’n probleem. Het enige nadeel is dat als je binnen komt, je handen gaan tintelen. Maar verder vind ik het juist wel fijn als het fris is buiten, het geeft me zo’n gevoel van dat je leeft, of is dat raar om het zo te verwoorden? Naja ik vind het gewoon wel prettig, ik vind de herfst en winter daarom ook leuker/fijner dan de zomer/lente. Er was ook nog wat gerommel in de lucht dus we dachten nog even “het gaat zo nog onweren ook”, maar het bleef bij wat gedonder, ik weet even niet hoe ik mezelf moet verwoorden hahah! Trouwens, laatst was er een regenboog dus ik maakte daar niks vermoedend een foto van op snapchat. Maar toen ik naar links swipte zag ik dit?! Super gaaf! Op de normale foto zie je niks en toen ik naar links swipte, zag je ineens een bliksemschicht, super fascinerend!

Voor & na de swipe:

 

Na die wandeling ben ik nog even verder gegaan met leren en tot de conclusie gekomen dat wiskunde niks voor mij is. Nu ben ik ook tot de conclusie gekomen dat ik toch misschien wiskunde bijlessen ga nemen, kijken of dat wel werkt… Nu hopen dat ik de toets deze week van wiskunde niet te erg verpest, zodat ik hem nog wel zou kunnen ophalen…

Dit was dan weer mijn weekend. Ik ben super blij met mijn eigen domein en mijn nieuwe lay-out!! En niet te vergeten mijn lens!!

Arrivederci!

2 gedachten over “Weekend in picture’s #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s