Readview #2

Joe! Hoe gaat het met jullie? Tegenwoordig ben ik nog meer van bloggen gaan houden dan ik al deed en heb ik op de een of andere manier ook heel erg de neiging om te gaan lezen. Niks mis mee, tenzij het boeken voor school zijn want die zijn 9/10 keer, saai. Nu moest ik een boek voor Engels lezen ‘Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe’. Ja die titel is echt veel te lang, maar dat haalt het feit niet weg dat, dit één van de boeken is, die ik wél oprecht leuk vind en ook had gelezen als het niet had gemoeten.

Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe, Benjamin Alire Sáenz


‘Ik durf te wedden dat je soms in iemands hand alle geheimen van het universum kunt vinden.’ Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben, behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. Dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.


Het boek gaat over Ari (Aristotle) en Dante. Het zijn twee heel erg verschillende types die elkaar op een toch wat rare manier ontmoeten, namelijk op het zwembad. Ari kan niet zwemmen en die drijft in het water, ineens komt Dante aanzetten en zegt “ik kan je wel leren zwemmen” en dat is het begin van een heel erg mooi verhaal. Zoals ik al zei zijn ze twee heel verschillende types. Ari is de zoon van een ex-militair en heeft 2 zussen dacht ik of 3, ik ben het vergeten, en hij heeft een broer. Dante daarentegen is enigst kind van twee ouders die echt schatten van mensen zijn, begrijp me niet verkeerd dat zijn de ouders van Ari zeker ook, maar Dante zijn ouders bezorgd, misschien iets té, maar op een schattige manier en ze willen dat hij opgroeit zoals hij is. Ik denk dat als je een goede vriendschap hebt dat je door de ander kennis maakt met nieuwe dingen, in het geval van Ari is dat poëzie, ze lezen elkaar voor en Ari begint zelf ook meer te lezen. Ari denkt dus heel veel na over het leven, niet persé positief hij denkt heel sober, hij denkt veel over zijn broer die in de gevangenis zit en ook over zijn vader die heel stil is door zijn verleden. Het hele verhaal draait om gebeurtenissen die er uiteindelijk tot leiden dat ze zichzelf ‘ontdekken’. Het verleden van zijn vader en dat zijn broer in de gevangenis zit bouwt spanning op door het boek heen. Ook gebeurt er nog iets heftigs waardoor het allemaal ineens heel snel gaat waardoor je nóg sneller wilt lezen, alleen kan ik dus niet zo snel lezen, oeps… Dante heeft een unieke kijk op het leven, ik kan het niet echt omschrijven het is gewoon ‘typisch Dante’ en zo is dat.

Door het boek heen worden je lessen geleerd, niet bewust, maar het komt wel binnen. Ik heb de Engelse versie gelezen, dus ik weet niet hoe de Nederlandse versie is.

Dit boek is tot zover het leukste boek wat ik dit jaar heb gelezen, nee dit is niet het eerste boek wat ik lees dit jaar, hahah! Qua cijfer zet ik dan ook maximaal in:
10/10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s