Ergernissen van de toetsweek

Halloo daar was ik weer. Afgelopen week had ik dus de toetsweek, nu heb ik wat dingen opgemerkt wat ik echt super irritant vond en ik dacht die dingen ga ik eventjes opsommen dus hier mijn ergernissen van de toetsweek!

 1. Op hakken lopen
  Ja, dit is toch wel echt mijn nummer 1! Ik heb verder niks tegen hakken hoor, maar op het moment dat docenten hakken aan hebben en dan rondjes door de klas gaan lopen, ja sorry maar dat lijd mij echt enorm af, of als iemand hakken aan heeft en vervolgens klaar is met de toets en die inlevert. Ik ben van mening: hakken in de toetsweek is a no go.
 2. Tikken & klikken
  Maybe ben ik ietwat autistisch… Maar echt zodra iemand met een pen gaat klikken of met zijn vingers op de tafel begint te tikken raak ik mijn concentratie kwijt en moet ik mezelf echt dwingen om niet op dat getik te focussen maar op mijn toets. Ik ben zelf ook wel zo knullig om op een gegeven moment gaat tikken of klikken, dat ben ik me wel bewust… Echter haalt dat het feit niet weg dat het mega irritant is voor degene die het moet aanhoren.
 3. Kinderen
  Docenten surveilleren en er hangen papiertjes met “stilte, toetsweek”. Maar alsnog denken kinderen te kunnen gillen en rennen en weet ik veel wat te doen, terwijl mensen een toets aan het maken zijn… Ik weet ook wel dat je dat niet boeit als je in het eerste zit en je niks aan trekt van de docenten die er wat van zeggen, maar echt de irritaties zijn weer vrij hoog (oeps ik was precies zo in het 1e).
 4. Tafel
  Tja, je tafel… Op het moment dat je een goed plekje hebt bemachtigd en je gaat zitten en dan tot het feit komt dat je tafel wiebelt! Ja, op dat moment sta ik op en ga ik ergens anders zitten, of als er geen plekjes meer zijn, 6 blaadjes vragen om onder je tafel te doen zodat hij niet meer wiebelt. Want echt op het moment dat je moet opletten op hoe je zit, omdat anders je tafel continu wiebelt is echt verschrikkelijk.
 5. Bevroren handen
  Als je dichtbij school woont heb je hier geen last van (denk ik). Maar het moment dat jij een half uur tot een uur moet gaan fietsen en zelfs je wanten werken niet tegen de kou. Tja, ehm dan kan je proberen wat je wil maar dan wordt schrijven toch een stukje moeilijker, maar om je handen warm te gaan blazen tijdens die toets, tja dat lijkt me nou ook weer niet de nummer 1 oplossing, iemand tips?
 6. Afkijken
  Op het moment dat ik een antwoord niet weet, kijk ik (vraag me niet waarom) naar de docent, die kan ik dan ook zo 3 minuten aanstaren en ineens weet ik het antwoord dan, alsof zij dat uitstralen ofzo… Maar zodra ze merken dat je hun aankijkt, gaan ze op je letten, bij mij tenminste. Dan kijk je dus maar weer op je blaadje en dan kijk je weer terug naar de docent en kijken ze nog steeds, maar dan lijkt het dus of je kijkt of de docent je checkt, zodat je bij je buur kan gaan afkijken, terwijl je alleen nieuwsgierig bent of die docent nog steeds zo achterdochtig kijkt. Super vervelend!

Dit was dan wel mijn top 6 ergernissen van de toetsweek. Verder heb ik het cijfer voor wiskunde al terug, hij is niet zo erg als verwacht! Een 5,8. Het is niet het mooiste cijfer, maar aangezien ik eerst een 3 had verwacht, ben ik toch wel tevreden, ook al ging de toets voor mijn gevoel toch wel een stuk beter maar ach, het is en blijft een voldoende!!

Tot het volgende artikel xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s