Hoe mijn passie is begonnen

Hoii! Jullie hebben laats een enquête ingevuld en daar kwam uit dat jullie ook meer van fotografie wilden. Dus ben ik gaan denken en wil ik een fotografie serie opzetten, dus hierbij het eerste artikel van die serie!!

In dit artikel ga ik dus behandelen hoe mijn passie is begonnen!
Mijn ouders hebben vrienden en die kennen mij al vanaf mijn geboorte, die fotograferen ook. Er is mij wel eens verteld dat ik wel eens met zo’n compact camera foto’s mocht maken, dat waren dus mijn allereerste foto’s. Ik zal ze vast wel ergens hebben, dus ik zal ze binnenkort opzoeken en dan kan ik ze met jullie delen.
Een aantal jaar geleden gingen wij naar vrienden van ons in Zeeland. Toen gingen we ook naar het strand, ik kom bijna nooit op het strand, zonde eigenlijk want het is super rustgevend! Daar liepen we denk ik een uurtje of misschien twee, ik weet eigenlijk niet meer echt wat we daar hebben gedaan want het is alweer 3 à 4 jaar geleden. Toen had ik dus foto’s gemaakt, nu ben ik dus klunzig en ben ik die kwijtgeraakt… Maaaarrr er is een lichtpuntje, ik had ze destijds uitgeprint en ingelijst. Ik moest die lijstjes even zoeken maar ik heb dus een foto gemaakt van die foto’s, snap je?

zee

pilaren

duin

Ze zijn nu niet helemaal helder want ik heb ze dus uitgeprint via een normale printer, die print foto’s niet altijd even mooi uit en er zit nog plastic voor want ik kreeg ze er niet uit, hahah! We liepen toen van het strand af en ik vond die foto van de pilaren zo tof, dat ik toen zei ik wil een camera. Maarja dan is de vraag nog welke van de 1000000 wil je? Hoe kom je aan het geld en ga je er ook echt iets mee doen? Hier zat ik dus een tijdje mee maar ik wilde toch zeker ook betere foto’s voor op mijn blog want de telefoon die ik toen had, heeft maar 5MP, dus die kwaliteit was gewoon niet al te best. Nu kan dat natuurlijk prima maar ik wilde betere kwaliteit en ik vind fotograferen leuk, dus dat waren toch wel twee vliegen in één klap! Nadat ik had besloten dat ik daadwerkelijk een camera wilde gaan kopen, was de vraag nog welke wil je dan? Dus ik ben YouTube video’s gaan kijken en ook op internet gaan zoeken. Al vrij snel was ik er zeker van dat ik een DSLR (Digital Single Lens Reflex-camera) wilde, een spiegelreflex dus. Toen ben ik gaan kijken wat dat dan ongeveer zou kosten, dat geld had ik niet (je mag zeker wel uitgaan van €300,-)… Dat werd bollen pellen in de zomer en zo had ik binnen 3 weken genoeg geld om de camera te kopen. Uiteindelijk zijn we dus naar de Mediamarkt en de BCC geweest. Bij de BCC hadden ze toen een mooie aanbieding en het was precies wat ik wilde, hoppa dat werd hem, de Nikon D3200.

Toen ik hem uiteindelijk had moest ik nog zien hoe dat ding werkt, ik weet nog steeds niet alles, hahah! Maar dat is juist leuk vind ik zelf, zo ontdek je weer nieuwe dingen en nieuwe termen en kan je jezelf blijven ontwikkelen. Voorheen schoot ik alle foto’s in de automatische stand, ik stelde zelf wel scherp maar ik liet de camera zelf alle instellingen bepalen. Nu wil ik daar dus van af (dus zelf je ISO, diafragma & sluitertijd instellen), maar ik vind het toch pittig moeilijk om die 3 op elkaar af te stemmen. Ik zelf ben heel erg fan van José Chan! Daar kun je ontzettend veel leren, tenminste naar mijn mening. Zeker de moeite waard om daar een kijkje te nemen. Nu is het een kwestie van héél erg veel oefenen want negen van de tien keer raken ze bij mij overbelicht als ik het zelf probeer in te stellen, nog een hoop te leren!

Vooral afgelopen zomer heeft mijn camera overuren gemaakt! Dat is goed uitgepakt want ik ben zeer tevreden over hoe de foto’s daar uit zijn gekomen. En zo vind ik het dus leuk dat je je eigen vooruitgang opmerkt.

Ik moet wel meer van mezelf gaan fotograferen, want ik doe het veel te weinig en daar moet verandering in komen! Maar dat gaan jullie nog wel voorbij zien komen denk ik ;).

Nu ga ik maar weer, zie ik je weer terug bij het volgende artikel?

4 gedachten over “Hoe mijn passie is begonnen

  1. Foto’s maken is zo’n dankbare hobby. Als je goed kunt fotograferen, dan maakt het nog niet eens zoveel uit of je een goede of een hele goede camera hebt. Het is wel zo, dat je op een gegeven moment met experimenteren tegen de beperkingen van je toestel aanloopt. De kunst is hoe je met die beperkingen omgaat. Dat gaat jou goed af, dat heb ik al heel lang geleden gezien. Een goede fotograaf maakt het plaatje in zijn of haar hoofd. Het toestel is daarbij een hulpmiddel. Veel plezier met je hobby, en ik hoop nog een hoop mooie foto’s van je te zien.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s