DIY ~ adventskalender

Halootjes! Het is weer een tijdje geleden dat er een diy online is gekomen, je voelt hem al aankomen… Vandaag komt er dus weer een nieuwe diy online en zelfs kerst gerelateerd! Voor degene die mij op mijn vorige blog al volgden, is het misschien vrij bekend dat ik een kerst freak ben. Ik begin namelijk al in oktober met kerst muziek luisteren en draag al in november mijn kersttruien, ik bedoel waarom niet?

Ik versier dus altijd mijn kamer en dit jaar is dit ook weer aan de orde. Nu wilde ik eens iets anders, dus daarom heb ik nu mijn eigen adventskalender gemaakt! Aankomende maand zal je wellicht nog meer diy’s voorbij zien komen, want ja, het is wel kerst hè!

Het idee is dat je de wc-rollen gaat versieren en daarin doe je briefjes van je naasten, die iets leuks zeggen over jou of wat jullie hebben meegemaakt en elke dag van december maak je één van je wc-rollen open en haal je daar een briefje uit.

Wat heb je nodig?
- IJsstokjes     Xenos
- Wc-rollen 24x 
- Lint (verschillende soorten)     Action
- Lijmpistool     Action
- Zwarte stift     Action
- Briefjes 24xalles 

Hoe gaan we te werk?

1. We beginnen met het vouwen en het versieren van de wc-rollen. Je kan ze op verschillende manieren versieren. Je kan op de één een hertje zetten en op de ander zet je dan een strikje, je kan hier heel erg in variëren. Voordat je ze gaat versieren, lijm je één van de 2 kanten van de wc-rollen vast. Bij het versieren moet je opletten dat je de niet vastgelijmde kant, aan de bovenkant doet. Dat is namelijk makkelijk als je de briefjes uit de wc-rol moet halen.

howto

2. Daarna maak je een lijst van ijsstokjes. Je kan een cirkel maken of een rechthoek, ik heb de rechthoek gekozen. Die heb ik opgedeeld in 4 horizontale lijnen en 6 verticale. Daar doe je dan je wc-rollen op en dat ziet er dan zo uit! Vergeet niet om nog de cijfers in willekeurige volgorde op de wc-rollen te zetten (dat was ik namelijk wel eerst vergeten hahah).

Dit was dan de diy! Het is te doen op één dag, ik was er ongeveer 2,5 à 3 uur mee bezig. Dat komt vooral doordat je de wc-rollen moet versieren en moet vouwen. Daarna gaat het redelijk rap.

Ik hoop dat jullie dit leuk vonden, ik heb er in ieder geval heel veel plezier van gehad en ga er nog meer plezier van krijgen als ik de briefjes eindelijk mag lezen, vandaag is de eerste aan de beurt!!

Tot het volgende artikel x

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s