La bohème

Hallo lieve lezers van mij! Afgelopen week heb ik iets gedaan waar ik mezelf nooit voor heb aangezien… Ik ben naar de opera gegaan! De voorstelling: ‘La bohème’ zeker een aanrader!

Ik zal eerst even verklaren hoe dat tot stand is gekomen. Op school hebben wij het vak CKV en daar moeten we zelf culturele activiteiten ondernemen en anderen moeten weer met school. Nu organiseerde school dus een activiteit maar hij gelde als zelfstandig, omdat je je kon opgeven, je hoefde dus niet te gaan. Je kon je opgeven voor ballet en voor de opera, dus ik heb mezelf voor beide opgegeven, want hé 2x zoveel kans. Ik wilde dus eigenlijk alleen naar de ballet, maar daar was ik uitgeloot en ik was wel ingeloot bij de opera. Toen wilde ik dus eigenlijk niet gaan, omdat ik de mensen waarmee we gingen niet heel goed ken, dus ik zag het al gebeuren dat je daar dan alleen in Amsterdam wat moest gaan eten. Uiteindelijk ben ik toch maar gegaan, no regret!

We vertrokken om 13.30u. Dus we hadden eerst nog school, nou ga ik niet in een galajurk op school lopen en sowieso is de kans dat je mij spot in een galajurk echt nihil (dit spreek je uit als niehiel, misschien dat je dan weet wat ik bedoel 😉 ). Dus ik ging gewoon in informele kleren naar school, niet in een oversized sweater ofzo, het zag er wel fatsoenlijk uit maar niet opera waardig, als je snapt wat ik bedoel, hahah! Dus toen ik naar het station toeliep, daar vertrokken we, streste ik hem helemaal want iedereen zag er super mooi uit, kom ik daar aan. Gelukkig bleek achteraf dat wat andere leerlingen ook under dresst waren dus no worries. Eenmaal in de bus had ik al de mensen gevonden waarmee het super gezellig was en waar ik de hele dag mee om ben gegaan.

Toen we bij het ‘Nationaal opera & ballet’ waren aangekomen kregen we een workshop. Ik dacht: ‘Nou dat gaat wat worden…’ Maar het was echt heel erg leuk!! Het verhaal van de opera werd daar uitgelegd en we gingen ook acteren en een beetje zingen, vervolgens bleek dat een van die vrouwen die die workshop gaf, een opera zangeres was. Ze ging uit het niets zingen en iedereen was gelijk stil, zo indrukwekkend! Daarna kregen we nog een rondleiding back-stage.

Toen dat allemaal achter de rug was kregen we de gelegenheid om even wat te gaan eten. We konden niet kiezen waar we wilden gaan eten, dus belandden we uiteindelijk in de Burgerking. Daar heb ik de ‘double steakhouse’ genomen en lekker dat die was! Ik kom eigenlijk nooit bij de Burgerking, ik was er één keer eerder geweest. Op een gegeven moment waren we klaar met eten maar hadden we nog best wat tijd over dus bleven we nog even zitten totdat er wat gure types achter ons kwamen zitten. Toen hadden we besloten om toch maar naar buiten te gaan. Tja, toen zag ik de Starbucks en een dagje Amsterdam is niet compleet zonder Starbucks, hahah! Dus nog even daar een lekker drankje halen, caramel macchiato!! Phoe na dat drankje was ik me een partij misselijk dus zijn we even gaan zitten toen we weer bij het ‘Nationaal opera & ballet’ waren aangekomen.

Toen begon de voorstelling. 3x Raden wie er twee rijen voor ons zat? André van Duin! Dat was wel lachen, maar ik wilde toch echt op de foto, dus dat gingen we proberen in de pauze. Dat gebouw is zo enorm groot dat we hem in eerste instantie niet konden vinden, maar toch is het ons gelukt. Maarja, hoe vraag je vervolgens aan zo’n man om een foto, want ja, hij was daar ook maar op zijn vrije dag. Uiteindelijk hebben we 10 minuten op 2 meter afstand een heel plan bedacht. Één van ons zou het lege flesje cola op het tafeltje zetten waar hij bij stond en dan “spontaan” vragen of we op de foto mochten. Niemand durfde, dus ging ik maar, maar ik space hem al als ik voor de klas sta, dus dit was al helemaal verschrikkelijk. Mijn been shakete heel de tijd… Maar we hebben met André van Duin gepraat en we staan op de foto!

IMG-20171207-WA0000

Ik weet niet wat ik hier op de foto doe, maar hé ik heb die foto wel te pakken. Verder was het stuk héél erg mooi! Ik zal even vertellen hoe een opera er ongeveer uitziet want, als je mij een week geleden vroeg hoe de opera eruit ziet had ik gezegd: ‘Een wat gezettere vrouw/man die daar heel de avond staat te zingen’. Nou niet dus. Het is gewoon een toneelstuk alleen zingen ze het dan en is het in een andere taal, maar het is zó indrukwekkend! Ik denk echt dat iedereen dit gewoon 1x moet hebben meegemaakt, al is het om de ervaring, maarja dat vind ik.

Het was zo’n mooi gebouw! Alleen het gebouw opzich was al indrukwekkend!

Dit was het dan al weer. Ik hoop dat jullie dit artikel leuk vonden. Ik weet in ieder geval zeker dat, als ik de kans nog een keer krijg dat ik het 101% zeker zo nog een keer zou doen!


Doeidoei xx

 

2 gedachten over “La bohème

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s