Sneeuwpret

Hé daar was ik weer! Afgelopen week was het drama, naja qua weer dan. Ik vond het best leuk hoor, ik word er vrij vrolijk van… Tot op het moment dat de auto gaat glijden of dat je zelf uitglijdt op een super klein stukje ijs…

Maandag was het code rood in heel Nederland en dus hadden we ijsvrij gekregen vanaf 13.05u. omdat het anders te gevaarlijk zou worden om nog naar huis te gaan. Nu heeft connexxion de bus tijden verandert, daar was ik niet van op de hoogte, dus ik heb deze week 3x de bus gemist. Persoonlijk record! ‘S avonds sneeuwde het nog altijd, maar ik wilde echt foto’s maken in de sneeuw. Nu is het niet het verstandigst om in de regen met je camera rond te lopen, dus dat geldt ook voor sneeuw, denk ik dan. Aangezien ik vast beraden was met mijn camera naar buiten te gaan, heb ik een mini DIY voor jullie.

Dit keer is het echt té easy. Het enige wat je nodig hebt is een vuilniszak, schaar en wat plakband. De vuilniszak knip je door de helft, horizontaal en vervolgens gebruik je het onderste deel van de zak. Je hebt dus nu nog twee dichten hoeken, daar knip je bij één hoek een klein driehoekje uit (die kun je later nog wat uitrekken). Dan doe je je camera in de vuilniszak en je lens doe je in dat opengeknipte driehoekje. Ik heb de driehoek bij mijn lens wat opgerold en ik heb zo’n kapje wat ik op mijn lens kan aansluiten en daar heb ik met plakband mijn vuilniszak aan vast gemaakt. Dit zit niet op je lens, maar op de kap dus dat kan geen kwaad. Mijn moeder ging met mij mee omdat honden uitlaten én foto’s maken niet zo makkelijk is, tenminste niet als je ook je statief mee neemt én ze aan de lijn moeten blijven. Het stukje dat we hebben gelopen was niet eens zo groot maar we zijn toch dik een uur weg geweest.

419

Ik wil er wel even bij zeggen dat ik zelf ook weet dat deze foto’s een ruis hebben en dat ze echt niet de mooiste zijn, maar daar gaat het niet om met foto’s. Tuurlijk is het leuk als ze dat wel zijn maar dat is, naar mijn mening, niet het doel van foto’s. Foto’s zijn er om momenten vast te leggen en ik vond dit heel erg leuk, dus laat ik ze hier alsnog zien.

420
Deze foto heb ik erin gezet omdat het eigenlijk een per ongeluk geschoten foto is en ik hem heel interessant vind. Het lijkt namelijk net alsof de bomen mijn moeder opslokken, ja ik weet niet hoe ik mezelf moet verwoorden, ik vind het wel een geinig fotootje.

424

435
Deze foto is mijn favoriet!!

481

000

Oké en de twee foto’s hierboven vind ik stiekem ook wel tof!

ijs
Dit was zondag ochtend ons badkamerraam. Ik zat beneden mijn boek te lezen toen mijn vader beneden kwam: ‘Anne je moet even komen kijken dit zie je niet vaak pak je camera!’ Nou word ik dan vrij opgefokt maar het is het wel waard want hoe vaak zie je dit?!

Ik vind het altijd spannend om foto’s terug te kijken op de computer, straks zijn ze mislukt en heb je geen enkele goede foto?! Tja dat is dan maar zo, volgende keer beter… Dat was nu ook wel een beetje het geval maar hé, ik ben over degene die ik tof vind dan ook wel tevreden!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s