Het project

Een project? Jaja een samenwerking!!! Ik ben echt mega blij dat ik dit eindelijk kan gaan vertellen want er zijn ondertussen echt behoorlijk wat maanden verstreken, haha! In oktober was ik een week ziek, niets aan mijn blog gedaan, dus ook niet mijn mail gecheckt. De maandag dat ik weer op school was keek ik vluchtig door mijn mail en zag toen dat fotofabriek.nl mij een mailtje had gestuurd. Ik wist echt even niet wat me overkwam, ik was ontzettend blij!!!

In de tijd dat ik het ontwerp moest maken voor het fotoboek was ik ook weer druk bezig met de toetsweek, daardoor duurde het in eerste instantie al wat langer. Daarna ben ik dus druk bezig geweest met het selecteren van foto’s, samenvoegen daarvan en ze nog te bewerken. Als je je fotoboek wilt ontwerpen kan je ervoor kiezen om hun ‘software’ te downloaden of het via een .PDF bestand te uploaden. Aangezien ik best wel knullig ben, heb ik ervoor gekozen om de software te gebruiken. Nou is het natuurlijk ook fijn als zo’n ‘software’ gebruiksvriendelijk is. Dus ik ga niet alleen het fotoboek reviewen, maar ook of de software handig te gebruiken is, snel is, enz.

Software

Ik zelf was echt best verrast over het feit hoe snel de software gedownload was. Dus dat was al heel erg prettig. Ik moet wel eerlijk wezen, toen ik het programma opende dacht ik echt “wat is dit?” Ik had nog nooit een fotoboek gemaakt dus ik wist ook echt niet hoe zo’n programma eruitziet, of wat ik moest verwachten.

11

Zo ziet het programma eruit als je het opent, ik heb gekozen voor een blank sjabloon. Je kan ook een template kiezen, maar ik wilde het zelf ontwerpen. Het eerste halfuur heb ik toch lopen klooien want ik snapte er helemaal niets van, haha! Als je kijkt op de afbeelding hierboven zie je rechts allemaal sjablonen, wist ik veel dat ik die kon toevoegen zodat het dan makkelijker ging. Dus toen ik daarachter kwam ging het al een stuk makkelijker. Hoe je afbeeldingen moest invoegen weet ik niet precies, ik heb gewoon mijn mapje met de afbeeldingen die ik wilde gebruiken er naast gehouden en de afbeeldingen naar het sjabloon toe gesleept. Het duurde maar een paar seconden om je foto daarin te krijgen dus die snelheid beviel me wel, aangezien ik echt 0 geduld heb. Wat ook héél erg fijn is, is dat ze echt mega veel sjablonen hebben. Op een gegeven moment dacht ik “nu heb ik ze wel ongeveer gehad” toen kwamen er nog zo’n 40 aan, genoeg keuze dus! Wat ik zelf wel wat jammer vind is dat als je een template van 4 foto’s gebruikt en daar 1 foto uit wilt verwijderen, je ze dan allemaal weer moet aanpassen, tenminste ik wist niet hoe ik het anders moest doen. Wat verder erg handig was, is dat er wordt aangegeven wanneer de resolutie van een foto niet goed genoeg is, zodat het niet lelijk wordt in je fotoboek.

Als je klaar bent met het maken van je fotoboek, kan je rechts bovenin op ‘bestel product’ klikken. Je maakt dus ‘offline’ je product, dit is een optie, want je hebt verschillende versies van de software. Op de website maak je heel gemakkelijk je eigen account aan. Als je op ‘bestel product’ klikt moet je inloggen op jouw account en dan wordt je bestand automatisch geüpload, dat scheelde mij dus weer extra werk ;). Daar ga je nog wat laatste stappen door en dan kan je je proces afronden.

Kort samengevat, de software van fotofabriek.nl is heel erg gebruiksvriendelijk. Je moet er gewoon, net als met elk andere app/software, kennis meemaken. Dus ik ben zeer positief!

Fotoboek

 

 

 

 

DSC_0443

Ik was echt blij verrast! Mijn kaft is op laminaat afgedrukt en ik ben daar echt mega blij mee, dat geeft een supertof effect! De foto’s zijn, stuk voor stuk, mooi weergegeven en zelfs degene waarvan ik twijfelde of ze mooi zouden uitpakken, zijn dus goed uitgepakt! Wat ik zelf ook heel erg tof vind, is dat ik een filmpje kreeg van fotofabriek.nl hoe de omslag van mijn fotoboek werd gemaakt! Het pakketje kwam een dag, nadat ik de mail had gekregen met de mededeling dat mijn order was verzonden, al binnen, super snel dus! Het werd bezorgd in een nette kartonnen doos, die gemakkelijk te openen was. Het fotoboek zat zelf in een plastic hoes, daarnaast zat er in het pakketje ook nog een ‘kwaliteitslabel’, hij is dus nog gecontroleerd voordat hij op de post ging, dat is altijd wel prettig! Echter is bij mij het pakketje onderweg beschadigt geraakt, super rot! Ik had dat dus gemeld en toen werd er gelijk aangeboden of ik hem wilde opsturen (naar het antwoordnummer, gratis dus) zodat ik een nieuwe kreeg. Super klantvriendelijk dus!

Ik ben dus eigenlijk zeer tevreden! Misschien hier en daar een verbeterpuntje in de software, maar het resultaat is echt mega mooi!!

Wil jij nou ook jouw eigen fotoboek creëren? Klik dan hier voor het linkje!

Liefs,
Anne x

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s