#Unsocialized of toch niet?

Hoi! De laatste tijd erger ik mijzelf mateloos aan de mensen om mij heen. Tegenwoordig heeft (bijna) alles wat er gezegd wordt met social media te maken. Dan gaat het over Friends, een acteur etc. Het gaat niet meer over hoe het met jou gaat, maar bij wijze van spreken over hoe het met die ene acteur gaat. Gesprekken worden niet gevoerd wanneer je bij elkaar staat, nee joh dat doen we via Snapchat. Niet gelijk op een appje reageren, dat wordt ook niet gewaardeerd, want dan skip je mensen.

Sorry. Maar ik ben er echt helemaal klaar mee! Tegenwoordig praten we nauwelijks nog met elkaar, een serieus gesprek wordt gevoerd over Snapchat en je hebt reeksen met mensen die je anders nooit spreekt en waar je alleen maar goodmorning/goodnight naar stuurt (een reeks houdt eigenlijk in dat je elke dag een foto naar elkaar stuurt, dus een reeks van 161 zegt dus eigenlijk: je stuurt nu 161 dagen foto’s naar elkaar, voor degene die niet zo met bekend zijn met snapchat 😉 ).

Ik heb dus besloten om Snapchat te verwijderen. Waarom ik hier zo’n groot punt van maak? Ik hoop oprecht dat mensen gaan realiseren dat Snapchat niet álles is, want zo komt het inmiddels op mij over. Ik loop al een lange tijd met het idee rond om Snapchat te verwijderen (al sinds oktober, moet je nagaan?!), maar laatst viel bij mij echt de druppel. Er is namelijk een update van Snapchat, en dit heeft voorn nogal wat ophef gezorgd… Het ziet er namelijk niet uit, aldus de mensen om mij heen. Ik heb de afgelopen week dan ook vaak gehoord: “Iew de Snapchat update!!” en “neeee dit is echt heel lelijk”. Nou sorry maar als dat het ergste is wat er bestaat in je leven, dan heb je het toch echt behoorlijk goed voor elkaar!
Mijn maat is vol, dus ik kap ermee. Daarbij zie je het ook vaak in restaurants, op school en zelfs op vakantie! In een restaurant zitten ze op hun telefoon, i.p.v. een gesprek te voeren met elkaar, op school worden series gekeken en op vakantie zaten we in een tentje, en we voelden ons eigenlijk bezwaard om te praten, omdat het zo stil was, omdat iedereen op zijn telefoon zat. Sorry maar dit gaat mij echt te ver.

Ik heb donderdag avond (8 februari) dan ook besloten om Snapchat te verwijderen en kondigde dit aan op mijn verhaal met deze foto:

Snapchat-1239662472.jpg

Wat ik verwachtte gebeurde dan ook, de een na de ander zei “nee waarom?!” en “nee onze reeks!”. Het leverde hier en daar wat discussies op, maar het had toch ook een positievere kant. Ik heb door deze snap namelijk weer contact met iemand, die ik al ruim 3 jaar niet meer had gesproken, omdat diegene het met mij eens was en zo waren er nog wat meer mensen die het met mij eens waren. Door deze gevarieerde antwoorden op Snapchat besloot ik het ook te delen op de Instagram van mijn blog én privé. Daar had ik een poll opgezet en daar kwam het volgende uit:

 

IMG_20180209_161423_174
Instagram: privé
IMG_20180209_161513_223
Instagram: blog

Eigenlijk is een kleine meerderheid het dus wel met mij eens, maar ik weet dan ook dat een aantal van die meerderheid Snapchat nooit zou kunnen verwijderen.

Ik doe dit niet zodat iedereen ineens Snapchat gaat verwijderen, maar het lijkt mij wel mooi als mensen zich bewust worden van het feit dat Snapchat ons leven echt heel erg beïnvloed.

Snap je nu mijn titel? Eigenlijk wordt ik minder sociaal in het opzicht van social media, maar daarentegen wordt ik weer socialer in het échte leven. Ik vraag mij heel erg af hoe jullie hierover denken en of jullie niet het gevoel hebben dat social media je opslokt? Daarbij vraag ik mij ook af of een aantal van jullie de challenge een dag zonder Snapchat zouden accepteren… Het lijkt mij gewoon heel erg tof om dat een keertje te doen, een dag dat niemand op social media zit (beetje overdreven, maar ik denk dat het zulke leuke gesprekken zou opleveren), net zoals we rokjesdag hebben, alleen dan een dag anders.

See ya x!

 

 

 

16 gedachten over “#Unsocialized of toch niet?

 1. Och vreselijk hé, ik ben er ook heel hard op over aan het nadenken! De meerwaarde van Snapchat is niet alleen met de nieuwe update gedaald, maar ook door het onpersoonlijke. Je toont men wat filmpjes of foto’s , deze worden bekeken en thats iT. Soms een schrale tot geen reactie. Naast alle andere social media kanalen die er tegenwoordig mogelijk zijn .. Zal dit absoluut geen verlies zijn

  Geliked door 2 people

 2. Ik heb snapchat.. maar ik snap er geen hol van en heb het nooit gebruikt eigenlijk, dus voor mij is die challenge echt makkelijk 😛
  Social media is tegenwoordig zo belangrijk.. belachelijk gewoon. Als je ergens zit en om je heen kijkt zie je mensen meer op hun telefoon bezig zijn dan daadwerkelijk met elkaar te praten.. Echt heel jammer.

  Geliked door 4 people

 3. Op school, in de klas, ben ik zowat de enige die nog bewust bezig is met sociale media. De ene kijkt Netflix tijdens de les (of zelfs tijdens een toets ZONDER OORTJES!!), de andere stuurt snaps naar degene die naast hem zit… Toen mijn leerkracht Nederlands vroeg wat ‘praten met elkaar’ betekent, was het meest voorkomende antwoord: “Snaps sturen naar elkaar! Chatten op facebook.” Maar toen ik zei: “Dat betekent dat je met elkaar praat in het echte leven, zonder sociale media rondom je.”, toen hoorde ik achter mij: “Wie praat er nu irl? Dat is zó 2013! Social media is life!!”
  Oh kom op!! Draait het leven echt alleen maar rond Instagram, Facebook etc.? Ik zie zo vaak dat mensen aan het gsm’en zijn op de fiets of zelfs de buschauffeur. Laat je smartphone even links liggen, ook al is het zo verleidelijk!

  Geliked door 2 people

   1. Eindelijk iemand die mij begrijpt! En over die situatie met Netflix: mijn resultaat: 2,5 op 30! Ik krijg van de ‘Netflix-kijker’ het antwoord dat ‘die slechte punten mijn eigen schuld zijn en dat ik beter moest studeren, zoals iedereen’. Wtf??

    Geliked door 2 people

 4. Zeggen dat het wat socialer kan en dat dan plaatsen op je insta verhaal.. oké ja zo goed bezig.
  Nog meer moe van het overdreven telefoongedoe word ik van mensen die het allemaal beter weten maar dit wel zo nodig moeten delen met iedereen. Verwijder gewoon als jij het niks vindt, lekker boeiend. Ondertussen staat wel je hele insta vol met kansloze selfies.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s