#Unsocialized of toch niet?

Hoi! De laatste tijd erger ik mijzelf mateloos aan de mensen om mij heen. Tegenwoordig heeft (bijna) alles wat er gezegd wordt met social media te maken. Dan gaat het over Friends, een acteur etc. Het gaat niet meer over hoe het met jou gaat, maar bij wijze van spreken over hoe het met die ene acteur gaat. Gesprekken worden niet gevoerd wanneer je bij elkaar staat, nee joh dat doen we via Snapchat. Niet gelijk op een appje reageren, dat wordt ook niet gewaardeerd, want dan skip je mensen.

Sorry. Maar ik ben er echt helemaal klaar mee! Tegenwoordig praten we nauwelijks nog met elkaar, een serieus gesprek wordt gevoerd over Snapchat en je hebt reeksen met mensen die je anders nooit spreekt en waar je alleen maar goodmorning/goodnight naar stuurt (een reeks houdt eigenlijk in dat je elke dag een foto naar elkaar stuurt, dus een reeks van 161 zegt dus eigenlijk: je stuurt nu 161 dagen foto’s naar elkaar, voor degene die niet zo met bekend zijn met snapchat 😉 ).

Ik heb dus besloten om Snapchat te verwijderen. Waarom ik hier zo’n groot punt van maak? Ik hoop oprecht dat mensen gaan realiseren dat Snapchat niet álles is, want zo komt het inmiddels op mij over. Ik loop al een lange tijd met het idee rond om Snapchat te verwijderen (al sinds oktober, moet je nagaan?!), maar laatst viel bij mij echt de druppel. Er is namelijk een update van Snapchat, en dit heeft voorn nogal wat ophef gezorgd… Het ziet er namelijk niet uit, aldus de mensen om mij heen. Ik heb de afgelopen week dan ook vaak gehoord: “Iew de Snapchat update!!” en “neeee dit is echt heel lelijk”. Nou sorry maar als dat het ergste is wat er bestaat in je leven, dan heb je het toch echt behoorlijk goed voor elkaar!
Mijn maat is vol, dus ik kap ermee. Daarbij zie je het ook vaak in restaurants, op school en zelfs op vakantie! In een restaurant zitten ze op hun telefoon, i.p.v. een gesprek te voeren met elkaar, op school worden series gekeken en op vakantie zaten we in een tentje, en we voelden ons eigenlijk bezwaard om te praten, omdat het zo stil was, omdat iedereen op zijn telefoon zat. Sorry maar dit gaat mij echt te ver.

Ik heb donderdag avond (8 februari) dan ook besloten om Snapchat te verwijderen en kondigde dit aan op mijn verhaal met deze foto:

Snapchat-1239662472.jpg

Wat ik verwachtte gebeurde dan ook, de een na de ander zei “nee waarom?!” en “nee onze reeks!”. Het leverde hier en daar wat discussies op, maar het had toch ook een positievere kant. Ik heb door deze snap namelijk weer contact met iemand, die ik al ruim 3 jaar niet meer had gesproken, omdat diegene het met mij eens was en zo waren er nog wat meer mensen die het met mij eens waren. Door deze gevarieerde antwoorden op Snapchat besloot ik het ook te delen op de Instagram van mijn blog én privé. Daar had ik een poll opgezet en daar kwam het volgende uit:

 

IMG_20180209_161423_174
Instagram: privé
IMG_20180209_161513_223
Instagram: blog

Eigenlijk is een kleine meerderheid het dus wel met mij eens, maar ik weet dan ook dat een aantal van die meerderheid Snapchat nooit zou kunnen verwijderen.

Ik doe dit niet zodat iedereen ineens Snapchat gaat verwijderen, maar het lijkt mij wel mooi als mensen zich bewust worden van het feit dat Snapchat ons leven echt heel erg beïnvloed.

Snap je nu mijn titel? Eigenlijk wordt ik minder sociaal in het opzicht van social media, maar daarentegen wordt ik weer socialer in het échte leven. Ik vraag mij heel erg af hoe jullie hierover denken en of jullie niet het gevoel hebben dat social media je opslokt? Daarbij vraag ik mij ook af of een aantal van jullie de challenge een dag zonder Snapchat zouden accepteren… Het lijkt mij gewoon heel erg tof om dat een keertje te doen, een dag dat niemand op social media zit (beetje overdreven, maar ik denk dat het zulke leuke gesprekken zou opleveren), net zoals we rokjesdag hebben, alleen dan een dag anders.

See ya x!