DIY ~ Bullet journal

Hey jij daar, vandaag ga ik eventjes wat creatieve dingen met jullie delen. Namelijk een bullet journal! Ik denk dat vele van jullie wel weten wat het zo ongeveer inhoudt maar ik zal het concept nog even kort samenvatten. Een bullet journal is een schrift waarin je eigenlijk van alles kan doen, er zijn geen regels. Je kan er een weekplanning in zetten, maar ook een lijstje met wat voor films of boeken je nog wilt lezen.

Ik ben vorig jaar op dit concept gekomen via Pinterest. Ik was toen op zoek naar een manier waardoor plannen makkelijker zou gaan. Ik dacht toen: ‘wow, dit is echt heel erg tof!’ Maarja, wel heel veel werk… Dat heeft mij er groot en deels van weerhouden om er aan te beginnen. Totdat ik een video van Diana van Disfordazzle tegenkwam, veel is daar dus ook op geïnspireerd. Ik wist nooit zo goed hoe mijn set-up er dan uit zou komen te zien, het moest overzichtelijk maar toch wel cute zijn, en nu kreeg ik dus een duidelijk voorbeeld en daar ben ik mee aan de slag gegaan.

Wat heb je nodig?
- fijnschrijver (die van mij is zwart maar die kon ik 
niet vinden op de site van   Hema:) )
- een schrift (of een echte bullet journal, maar ik kijk eerst of 
ik het volhoud haha)
- iets van een liniaal bulletjournal


Hoe gaan we te werk?

  1. Zoek een lettertype die jij wilt aanhouden in jouw bullet journal. Klik hier voor de afbeelding van mijn lettertype die ik heb gebruikt. Als je niet zo goed weet wat je wilt voor een lettertype, kan je op Pinterst ‘handlettering’ intypen en dan krijg je genoeg voorbeelden.
  2. De eerste twee pagina’s bestaan bij mij uit een jaaroverzicht, feest- en gedenkdagen en vakanties. Dit hoeft natuurlijk niet, maar ik vond het wel zo handig ;).DSC_0461
  3. Daarna gaan we naar de volgende pagina, de moodtracker. Dit is een overzicht van het gehele jaar waar je per dag aangeeft hoe je je voelt. Zo kan je dus aan het einde van het jaar zien hoe jij je voelde dat jaar. De vakjes kan je inkleuren, bijv. blauw is blij, paars is normaal en oranje is verdrietig etc. Dit kan je natuurlijk ook op vele andere manieren doen, je kan bijv. ook allemaal emoticons gaan teken, maar dat leek me toch wat onoverzichtelijker. Daarnaast heb ik een quote geplaatst: “a comfortzone is a beautiful place but nothing ever grows there”.DSC_0459
  4. Dan heb ik op de volgende pagina een maand overzicht gemaakt. Dat was me een klusje, maar het is het waard. Naast de dagen van de maand zijn er nog twee vakjes: notes & stats. Bij de notes ga ik bijhouden welke artikelen ik in een maand online zet en bij de stats de statistieken van die maand. Je kan daar natuurlijk ook een kleine wishlist plaatsen of dat bewaar je voor een gehele pagina, je kan er alle kanten mee op!DSC_0462
  5. Daarna komt het weekoverzicht. Dit is niet zo ingewikkeld en is binnen 5 minuten klaar. Je kan natuurlijk ook een andere lay-out gebruiken, maar ik vond deze echt super handig én overzichtelijk. Dit vul je in de loop der tijd nog verder aan maar ik ga nu niet 52 weken uitschrijven…DSC_0466
  6. Na het wekelijkse overzicht was het weer tijd voor een quote en daarnaast heb ik een potje getekend, het staat symbool voor een spaarpot. De lijntjes die je ziet zijn de streefbedragen en als ik het eindbedrag behaald heb, heb ik dus (vooralsnog) genoeg geld voor mijn rijbewijs. Elke keer als je je streefbedrag haalt kleur je dat gedeelte in, super overzichtelijk dus!DSC_0468

Dit is dan hoe de binnenkant van mijn bullet journal eruit ziet. Ik ben super enthousiast en ben ook heel benieuwd of ik het volhoud, we gaan het zien. Als je je eigen bullet journal wilt beginnen zou ik vooral Pinterest afspitten. Daar zijn voldoende ideeën en zo kan je van alles samenbundelen, of misschien heb jij zelf wel een supertof idee!

Tot de volgende keer xx

8 gedachten over “DIY ~ Bullet journal

  1. Aah super leuk!! Ik heb ook een zwarte notitieboekje van de HEMA, maar ik maak niet echt een bujo. Meer to do lijstjes, want anders ben ik veeel te lang bezig met de opzet in plaats van de dingen te doen. #perfectionistisch haha

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s