Ik heb een nieuw voornemen!

Hallo daar! Leuk dat je weer een artikel van mij leest :). Ik ga ook weer iets lezen, echter zijn het dan boeken. Ik heb echt een mega lijst met boeken die ik nog wilde lezen, maar ik heb toch echt geen zin om daar mijn geld aan uit te geven. Nu heb ik iets ontdekt wat het allemaal oplost!

Sinds wij zijn verhuisd, ik was vijf dat wij hierheen gingen, zijn wij lid van de bieb. Wij hadden voorheen in ons dorp echt een gigantisch mooie bibliotheek! Kasten vol boeken en dan had je een groot podium met een zitzak. Daar zat je dan als ukkie, een boekje te lezen. Helaas is de bieb vervangen voor een kinderdagverblijf en sindsdien kom ik niet meer bij de bieb. Onze bieb is daarna verplaatst naar een ruimte van 10 meter breed, het was dus eigenlijk een boekenkast van 10 meter and that’s it. Nu ben ik er laatst achter gekomen dat zelfs die weg is! Nu zit onze bibliotheek in de basisschool en kan je er niet heen, tenzij je jeugd bent tot 12 jaar. Oké leuk dit…

Afgelopen oktober heb ik het plezier in lezen weer helemaal teruggevonden en nu heb ik als doel om minimaal 16 boeken te lezen in 2018. Er bestaat een site ‘goodread’, ze hebben ook een app en je kan dus ook gebruiken maken van een widget en daar kan je dus een leesdoel instellen. Ik heb als doel om 16 boeken te lezen in 2018 (ik mag toch zeker hopen dat het er iets meer worden dan 16, maar ik wil wel realistisch blijven). Als je rechts kijkt, als je dit bekijkt op een laptop of tablet, zie je rechts onderaan de widget staan, op je telefoon kan je hem helemaal onderaan vinden. Als ik een boek aan het lezen ben, kan je ook zien welk boek ik lees. Waarom 16, goede vraag! Ik wilde er in eerste instantie 12 van maken en toen dacht ik naja doe dan je leeftijd, hahah!

Nu heb ik dus de bibliotheek herontdekt! Ik vond laatst mijn biebpas, dus ik dacht: laten we eens even de website checken. Wat ik toen zag had ik dus niet zien aankomen! Je kan dus gewoon een boek vanuit een ander filiaal reserveren en dan wordt dat boek bij jouw bieb bezorgd! Ja dat sprak mij wel aan, ik bedoel nu kan ik gewoon op de site een boek opzoeken, reserveren (en zelfs verlengen) en ophalen bij de bibliotheek in mijn dorp (naja ik moet dus eigenlijk 20 minuten fietsen voor de bieb omdat die in mijn dorp niet voor mij bestemd is, ufhg!). Ik zie daar dus eigenlijk best wel tegenop, maar goed als je in 1x een heel zwikkie boeken haalt, hoef je er ook niet elke twee weken heen ;). Ik ben laatst dan ook mijn ‘books to read’ lijstje nagegaan op de site van de bibliotheek en ze hebben alle boeken die ik wil lezen, hoppa! Ik zit helemaal in mijn nopjes, nu nog hopen dat ik die 16 boeken behaal, dat zal toch wel? Je kan mij in ieder geval in de gaten houden d.m.v. de goodreads widget.

Er zullen dus ook wat vaker readviews online komen, en ik ben gewoon heel erg benieuwd hoe dit gaat bevallen en of die service van de bibliotheek mij gaat bevallen, spannend! We gaan het zien!

Joe!

 

5 gedachten over “Ik heb een nieuw voornemen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s