Cooked by me

Heey daar was ik weer! Tijdje geleden is het niet? Naja afgelopen vrijdag is er natuurlijk wel een gedicht online gekomen, maar toch. Misschien is het je opgevallen, een geheel nieuwe lay-out én wat krijgen we nu? Een artikel op de maandag? Ja ik zal even concreet vertellen wat voor veranderingen ik ga doorvoeren, lees je mee?

Voortaan:

 • Op de maandag een los artikel.
 • Op de woensdag zal er per maand een onderwerp zijn en daar komt dan elke week een artikel over online.
 • Op de vrijdag (voorlopig) ook nog een los artikel.

Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken, misschien vind ik het na een tijdje wel helemaal niks óf jullie vinden het niks, dan gaat er weer verandering in komen. Maar mijn vaste uploaddagen zijn dus vanaf nu: maandag, woensdag & vrijdag.

En door want dit artikel gaat over koken. Ja je leest het goed, koken. Ik heb gekookt. Ik kook eigenlijk nooit, want ik vind het niet leuk om te doen. Laat mij het maar proeven, ben ik véél beter in en vind ik nog leuk ook ;). Toch wil ik een beetje meer gaan koken, ik bedoel als ik het huis over een aantal jaar uitga, is het wel zo handig dat ik een beetje overweg kan in de keuken.

Het recept wat ik maakte bestaat macaroni, met courgette, spekjes, ui en courgette. Heel erg simpel om te maken, want zelfs ik kan het hahahah!

Nodig:

 • 250 à 300 gram spekjes of hamblokjes (ik had spekjes)
 • 1 ui
 • 1 of 2 teentjes knoflook
 • 1 courgette
 • 300 gram macaroni
 • 1,5 kuipje philadelphia naturel
 • Groene pesto

Bereidingswijze:

 1. Snijd de courgette in vrij kleine stukjes en snipper de ui.
 2. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
 3. Bak de spekjes of verhit de hamblokjes.
 4. Doe de gesnipperde ui erbij, de knoflook en voeg ook de courgette eraan toe.
 5. Even laten bakken.
 6. Doe dan de philadelphia in de pan.
 7. Voeg de pesto toe, ik deed twee theelepels.
 8. Intussen is de pasta klaar en doe je die door het mengsel.

Een té simpel gerecht en is binnen 30 à 40 minuten klaar. Nu moet je niet gaan denken dat ik fanatiek ga koken. Ik sneed namelijk in mijn vinger bij de knoflook, don’t ask me how, hahaha! Best triest hè, bij de knoflook nota bene…

Laat mij weten als je dit een keertje gaat maken, vind ik wel leuk! Ik hoop dat jullie weekend net zo top was als die van mij (5 dagen!). Tot woensdag, niet vergeten hè morgen geen artikel, maar op de woensdag ;).

Auf Wiedersehen!

2 gedachten over “Cooked by me

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s