Trip naar Engeland & Wales

London eye

Goedemorgen deze morgen. Ik ben terug! “Was je weg dan?”, jup dat was ik. Een week naar Engeland/Wales. Dit was mijn laatste trip als FLE student, waar ik echt mega erg van baal, want wat hebben we toch leuke dingen gedaan. Voor de zomervakantie doe ik mijn Cambridge examen, spannend! Misschien komt er nadat examen wel een artikel over mijn ervaring met FLE en wat het mij heeft geleerd etc. is dat wat?

Nu verder met deze onvergetelijke reis!

Vrijdag 13 april
Voor degene die mij volgen op social media, was het al bekend dat ik de dagen voor vertrek ziek was -!#@%$^*&- en anders weet je het nu. De dag van vertrek was eigenlijk niet zo heel erg bijzonder. Ik had een gehele drogist meegenomen dus qua ziek zijn moest dat wel goed komen. We vertrokken om 08.30u, best redelijk. Er zijn jaren geweest dat we rond 05.30u vertrokken! Dit was dus uitslapen ;).

De busreis op zichzelf vind ik altijd al heel erg leuk. Op zo’n reis word je vrienden met andere leerlingen, die je overigens wel kent, maar toch, het is anders. We maakten twee stops voordat we de trein in Calais pakten. Dat was in tegenstelling tot voorheen gaande jaren echt anders. I.v.m. de Brexit stonden er nu ineens militairen, dat was toch wel even andere koek.

trein calais

We kwamen vrij laat aan bij ons gastgezin, ik gok iets van 08.00u. Het eten was prima te doen: pizza met sla. Dat kwam er wel in. Daarna gauw ons bed in gedoken want we waren kapot (ja ondanks dat we niks hadden gedaan, hahah).

Zaterdag 14 april
Vandaag gingen we naar London. Eerlijk is eerlijk, het viel mij toch nog wel tegen. Niet dat het niet mooi is, ik had er zelf gewoon meer van verwacht. Daarentegen was het weer echt prachtig! Kwamen wij daar aan in onze winterjassen, hahah!

 

De bedoeling was dat we allemaal opdrachten gingen maken. Gelukkig is mijn mentor daar niet zo van en is zij van mening dat we meer leren van om ons heen kijken, dus dat deden we dan ook. We zijn wel het ‘Tate modern’ museum in geweest. Dat was best wel leuk. Daarna kregen we wat vrije tijd. Aangezien het eten van het gastgezin bij ons niet in de smaak viel, ging vrijwel iedereen opzoek naar iets te eten. De een ging naar de Mc Donalds, Starbucks en wij gingen naar de Tesco. Het broodje wat ik daar kocht was toch lekker!

 

Wat we toen zagen was toch een grappig gezicht. Er was een groepje duiven, maar een van hun had een ei tussen zijn benen hangen, bizar!

 

Op naar het volgende museum, ‘the British Museum’. Hier ging ik voor het eerst in een rolstoel, dit vanwege mijn knie. Hier hebben we vooral gelachen vanwege het feit dat ik in een rolstoel zat. Hierna mochten we Oxford Street in, eerlijk? Ik vond het niet zó bijzonder. Overigens wel weer héél erg hard gelachen en een Mc flurry gehaald.

 

Zondag 15 april
Vandaag gingen we naar Windsor Castle, waar Harry & Meghan gaan trouwen. Dit was echt mega gaaf! Ook hier zat ik in een rolstoel, maar daardoor kregen we wel privileges.

 

We hebben het wisselen van de wacht gezien, en aangezien ik dus in een rolstoel zat liet iedereen ons voor :). Daarnaast moest je vele trappen op, maar dat personeel was zo vriendelijk en ze hadden het echt goed geregeld! Ze hadden een speciale ingang en toen mocht ik met de lift! Maar even serieus, dat was toch een mooie lift! Echt mega gaaf.

 

Daarna zijn we naar het ‘Natural History Museum’ geweest. Drie keer raden, ik zat in een rolstoel. Normaal zou ik hier van hebben gebaald, maar het maakte alles zoveel leuker! Heel veel mensen keken mij aan alsof ik gek was, naja dan vraag je erom. Dus op een gegeven moment kwamen we langs een bordje waarop stond: “doe een walvis na”. Oké doen we. Iedereen keek ons zo raar aan, echt hilarisch. Vervolgens zijn we al walvis geluiden makend door het museum gegaan en hebben we ontzettend veel gelachen.

 

We zijn ook nog naar Harrods geweest, naja 5 minuten. Daarna weer gauw naar buiten. Ofcourse een caramel macchiato gehaald bij de Starbucks en nog gezocht naar Kensington Street. Die kon ik niet vinden, dan maar met dit bord op de foto.Kensington street

We zijn terug gegaan met de metro. Dat was toch wel echt een ervaring, niet dat het nou zo bijzonder is maar het is wel echt awesome dat ik het heb meegemaakt.

 

Maandag 16 april
Vandaag verlieten wij onze gastgezinnen, dat was toch wel jammer… Het eten was misschien niet juh van het, maar het waren schatten van mensen en we hebben, ook daar, heel erg veel gelachen.

Allereerst gingen we naar een ‘battle field’, dat was naar mijn mening niet zo bijzonder. Maar hé, de busreis ernaartoe was wel weer heel erg leuk! Daarna gingen we naar onze Youth Hostel, wat zich bevond in Wales, dat uitzicht! Wauw, echt adembenemend. Mijn vriendin en ik zijn een rondje gaan lopen door de bergen en hadden zo ons plekje gevonden waar we elke avond heen zijn gegaan om van het uitzicht te genieten.

Hier hadden we voor het eerst weer een fatsoenlijke maaltijd. Pasta met een of andere heerlijke saus, dat ging er wel in! We sliepen op een kamer van 10, eerst baalde we daarvan, maar ook dat viel heel erg mee en was écht gezellig.

Dinsdag 17 april
Vandaag hebben we alleen maar kastelen bezocht. Opzich heel erg leuk hoor, naja vooral de laatste dan. Bij kasteel 1 ging het al mis, mijn knie kwam opzetten… Kasteel 2 hebben mijn vriendin en ik dus niet bezocht (super lief dat ze met mij achter wilde blijven, ik voelde me toch wel schuldig). In plaats daarvan hebben wij ergens geluncht. Nomnomnom, dat was me toch lekker!

Panini welsh cheese and ham

Kasteel  3 hebben we wel bezocht, dat was maar beter ook want ook dat uitzicht was prachtig. Na het laatste kasteel gingen weer naar onze hostels.

Ergens tussen de kastelen door zijn we ook nog naar het dorp gegaan met de langste naam in de wereld: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Woensdag 18 april
Vandaag had ik een ander programma dan de rest. De groep ging namelijk een bergtocht van ruim 9 uur maken, tja dat lukt mij niet… Ik ging dus met een andere vriendin nóg een kasteel bezoeken. Deze was in tegenstelling tot kasteel 1 & 2 echt prachtig. Naja, het uitzicht dan, er was amper een kasteel te zien. Er was daar ook een strandje, dus wat doe ik? Ik ben daar gaan slapen, hahah!

 

 

Hierna gingen we naar een dorpje waar we gewoon wat hebben rondgelopen. We waren te vroeg terug bij de bus, dus ook daar heb ik weer geslapen (ik sliep voor de reis niet zo goed omdat ik ziek was, ik was dus pittig moe). Door het lekkere weer was ik gewoon verbrand?! Die zag ik niet aankomen.

 

We waren rond 17.00u terug bij het hostel. De rest van de groep kwam pas twee uur later terug, helemaal uitgeput. Ik had wel met ze te doen, maar wat ze er voor terug kregen was het dan ook wel waard. Ze hadden namelijk het hoogste punt van Wales bereikt.

 

Donderdag 19 april
Dit was eigenlijk onze laatste dag in Engeland/Wales. We zijn hier naar ‘The Cavern Club’ in Liverpool geweest. Zegt dat je niets? Laat mij je even helpen. Dit is de club waar ‘The Beatles’ voor het eerst hebben opgetreden. Hier mochten we zelf optreden. Dit was echt heel erg leuk, zoveel verschillende acts en sommige konden ook daadwerkelijk goed spelen of zingen. Ikzelf heb ervoor gekozen om er niet op te treden. Ik heb ontzettend last van faalangst, presentaties gaan echt al bagger. Al voor het eerste optreden was ik al aan het stressen, dus ging ik voor the save way.

Ik vond het echt leuk om weer terug te zijn in Liverpool. We zijn hier met onze vakantie vorig zomer namelijk ook naartoe gegaan, dus het bracht weer herinneringen naar boven.

 

Na het bezoekje aan ‘The Cavern Club’ gingen we naar de boot. Dit viel mij toch wel tegen, de boot was heel erg anders dan degene waar wij vorig jaar mee waren gegaan. Niet ontevreden overigens, dat eten, heerlijk! Ze hadden ’s avonds live muziek. Er was daar een man uit Zuid-Afrika die aan het optreden was dus daar hadden mijn vriendinnen en ik een praatje mee gemaakt. Dit leidde uiteindelijk naar het feit dat mijn vriendin en ik op de boot hebben gezongen, hahah! Dus ik heb uiteindelijk alsnog gezongen ;).

 

Vrijdag 20 april
We kwamen aan in Nederland. Ik had niet heel slecht geslapen, maar beter kon zeker. Ik had mijn wekker gewoon gezet, toen die afging had ik hem uitgezet en ik ben letterlijk weer als een blok in slaap gevallen. Gelukkig hebben ze op de boot ook nog een wekker, anders had ik nog wel wat uurtjes kunnen pitten. Snel aangekleed dus en ontbeten.

In de bus heb ik eerst een uur geslapen en toen waren we alweer bijna thuis. Toen we uit de bus stapten werd ik echt overvallen door het lekkere weer, didn’t see that one coming.

Bij thuiskomst eerst maar eens mijn hondjes geknuffeld, wat had ik die gemist zeg! Daarna snel een aflevering Blacklist gekeken en mijn bed ingedoken, rond 18.00u werd ik weer wakker, oeps…

Dit is natuurlijk kort samengevat, maar oh wat heb ik een lol gehad! Dit is echt zo’n reis waarvan je later zegt: “weet je nog?”. Ik ben terwijl ik dit schrijf nog half aan het slapen, maar dat komt wel weer goed :). Een reis om nooit te vergeten, zeg dat wel.

Liefs!

 

 

 

6 gedachten over “Trip naar Engeland & Wales

  1. Ik ben zo jaloers! Ik heb sowieso altijd al een keer naar London willen gaan en iedereen kijkt me raar aan als ik zeg dat ik daar nog nooit ben geweest, haha. Staat in ieder geval zeker hoog op mijn lijstje!

    Geliked door 1 persoon

    1. Zeker een keertje gaan als je de kans hebt! Mensen kijken mij vaak raar aan als ik zeg dat ik nooit buiten Nederland op vakantie ga, op 1x na. Ieder heeft zo wel wat, maak je droom waar meid!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s