Je periode is een feit

Je periode. Ohnee mag dit wel? Hier in het openbaar over praten, waar ben je mee bezig?!

Ja jongens, ik vind dat er nog steeds wel een taboe hangt rondom het fenomeen ongesteld zijn. Aangezien ik er niet zo goed tegen kan, ga ik wat feitjes neerzetten uit eigen ervaring of die ik gewoon heel erg leuk vond!

Trouwens op mijn Pinterest account heb ik een bord met ‘maandelijkse sh*t‘, hier verzamel ik allerlei plaatjes waar ik wel om kan lachen. Wil je mee lachen, dan kan je een kijkje nemen óf mijn bord volgen ;).

 • Een tampon of maandverband uitwisselen. Ja oké ik snap dat niet iedereen hoeft te weten dat je ongesteld bent. Maar kom op we leven in 2018, ik denk dat je gewoon aan iemand moet kunnen vragen “yo heb jij misschien nog een maandverband voor mij?” Zonder al dat stiekeme gedoe…
 • Goh wat ben je chagrijnig, je bent zeker ongesteld?! Ga toch weg man. Dit vind ik toch zo’n onzin en daarom vind ik deze tekst van Pinterest echt geniaal.

  Guys who try to use the “Are you on your period?” as way to end an argument, always amuse me. Because it gives me the excuse to lean in close and whisper: “I started my day by waking up in a pool of my own blood. Is that how you’d like me to end yours?

  Misschien een beetje ver gezocht, maar ik vind hem echt heel erg leuk.

 • Wist je dat wij, als vrouwen, een hoeveelheid bloed verliezen waar we 65 mannen mee hadden kunnen redden.
 • Het moment dat je naar de wc moet tijdens de les, omdat je nota bene weet dat je aan het doorlekken bent en je vervolgens niet naar de wc mag. Tja, ga je dan door de klas roepen: “ik ben ongesteld en heb geen zin om door te lekken”, ik denk het niet… Tenminste ik zou het niet doen, hahah!
 • Wist je dat wij zo’n 26.000 euro uitgeven aan onze menstruatie in ons hele leven. Het kopen van nieuw maandverband, tampons en niet te vergeten nieuw ondergoed (doorlekken), middelen om je menstruatieklachten te verminderen. Oh en wat dacht je van de overdosis aan chocola?
 • Chocola is niet zo ongezond als gezegd wordt, kom maar door! In een cacaoboon zitten namelijk antioxidanten. Deze verlagen het risico van hart- en vaat ziekten. Dus met andere woorden, chocola is helemaal niet zo ongezond, hihaa! Natuurlijk wel een beperkte inname enzo, maar als je je hier echt in wilt verdiepen zou ik dit artikel even lezen.
 • Wist je dat wij 521 keer ongesteld zijn, wat maakt dat wij in totaal, qua aantal dagen, gewoon 7 jaar ongesteld zijn.
 • De struggle over welke tampon voor nu goed is, hoelang je ermee kan doen. Heb je om de zoveel tijd een toilet tot je beschikking? Nee? Oké dan wordt het toch die ander, of ga je voor safe en doe je dubbel (tampon & maandverband)? Joh wij kunnen toch behoorlijk plannen hoor als je dit zo nagaat ;).
 • Wij zijn eigenlijk best creatief. Hoeveel manieren heb je om de pijn in jouw buik te verlichten? Jaja ik bedoel maar, die 100 posities die je aanneemt, alle hacks die je gebruikt. Je bent toch echt creatief!

Nou dat was het wel weer. Ik vond vooral het feitje heel erg leuk dat wij met al het bloed dat wij verliezen, 65 mannen kunnen redden.

Ik zie jullie snel, joejoe!

 

2 gedachten over “Je periode is een feit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s