Hoe is het leven zonder Snapchat?

Een aantal maanden geleden heb ik een artikel geschreven over het feit dat ik ‘Snapchat’ ging verwijderen. Wil je dat artikel lezen? Klik dan even hier. In februari heb ik besloten om de altijd aanwezige en meest gebruikte app ‘Snapchat’ te verwijderen. Nu 2 maanden later wil ik delen hoe dat is bevallen.

Van 24/7 foto’s en video’s sturen naar mijn vrienden, naja wat je vrienden kan noemen, naar 0 foto’s of video’s. Aan het begin was het wel even wennen. Ik bedoel dan maakte je iets mee en dacht je “oh dat wil ik delen”. Nu merk je daar helemaal niks meer van. Sterker nog, je komt erachter wie nou je echte vrienden zijn en wie niet. Van de helft van de mensen die ik op ‘Snapchat’ wel sprak, spreek ik ze nu niet meer. Zonde zou je zeggen. Ik vind het een verrijking, je steekt zoveel aandacht in dat soort mensen, maar hoe echt is het nu eigenlijk? Ik steek die energie liever in mijn échte vrienden dan in mijn “online vrienden”.

Daarnaast heb je ook nooit meer het probleem “oh nee mijn Snapreeks is weg”. Lekker belangrijk! Dat merk je vooral op reisjes met school. Ieder ander maakt zich zorgen over het feit of er wel service is, aangezien je je data “nodig” hebt. Mij heb je niet horen klagen, dat is een ding dat zeker is.

Ik ben minder met mijn telefoon bezig, wat ik een mooi resultaat vind! Wel ben ik actiever geworden op ‘Instagram’. Om even open kaart met jullie te spelen. Als ik mijn blog niet had gehad had ik ‘Facebook’ en ‘Instagram’ ook verwijdert. Maar aangezien dat mijn grootste traffic trackers zijn lijkt me dat niet zo verstandig… Ergens baal ik daarvan en denk ik: “dus verwijder je het nu niet omdat je blog dan minder verkeer krijgt?” Je schrijft je artikelen natuurlijk voor jezelf omdat jij het leuk vindt en ik vind het ook echt heel erg leuk om te doen. Maar eerlijk is eerlijk, het maakt het leuker als het goed gelezen wordt, dat je verhaal gehoord wordt.

Kortom heb ik spijt van het verwijderen van ‘Snapchat’? Absoluut niet. Zou ik het nog een keer doen. Jazeker en ik had het ook veel eerder moeten doen.

Groetjes van de “Snapchat-loze” Anne!