In een sleur op je 16e?

In een sleur op je 16e? Nee dat niet. Wel weet ik precies hoe aankomende week gaat zijn, en waarschijnlijk kan ik ook best wel nauwkeurig vertellen hoe die over twee weken is. Is dat erg?

Hoewel ik vrijwel precies weet wat ik aankomende week ga doen, en wat zich vrijwel elke week herhaalt, ervaar ik dat niet als een ‘sleur’. Ik zit in een aantal Facebookgroepen waar ik toch wel een aantal artikelen voorbij heb zien komen over een sleur en hoe je verandering in je leven krijgen. Maar is het dan echt zo erg dat je een vast ritme hebt? Dat je activiteiten hebt die zich elke week herhalen?

Naar mijn mening is dat alleen maar prettig! Ik kan je nu al vertellen dat ik: maandag rond drie uur thuis ben, dan iets te snaaien pak, naar boven ga, huiswerk maak, ga eten, artikelen lezen en ga slapen. Dinsdag ben ik rond één uur thuis, lunch ik met mijn moeder, kijken we waarschijnlijk een filmpje en dan herhaalt het ritueel van maandag zich weer. Zaterdag sta ik op, ga ik werken, ben ik tussen half zes en zes thuis, eten we, kijk ik ‘The Blacklist’ en ga ik slapen. Zondag zet ik de wekker, sta ik op, schrijf ik artikelen, loop ik een rondje met mijn moeder en de honden, maak ik eventueel nog opdrachten voor school, kijken we studio sport en dan is het weer maandag.

Nu kan je zeggen: “Meid, je zit wel degelijk in een sleur!” Maar zo zie ik dat helemaal niet én wil ik het vooral ook niet zien.

Ik denk dat het gaat om de dingen die je spontaan tussendoor doet. Normaal zit ik op de zondag heel de dag boven artikelen te schrijven. Vandaag niet. Ik heb besloten mijn artikelen buiten te schrijven. Het is nu precies 10.17u. Ik heb mijn huiswerk al af, ben bezig met mijn 1e artikel en ga er zo nog twee schrijven. Ik kan je nu al zeggen, dat als alles mee zit, ik tegen 13.00u toch echt wel klaar ben met schrijven en foto’s maken. Which means: ik de middag voor mijzelf heb. Ik ga straks dus zwemmen (baantjes trekken, nieuw voornemen ;)). We hebben vandaag ook nog ‘spontaan’ visite, dus laat het niet draaien om de “grote rode lijnen” kijk naar de kleine afstammelinge van die “grote (boze) rode lijn”.

Ga een keertje in plaats van dat ene rondje, wat je altijd loopt, eens een ander stukje lopen. Ga een keertje ergens anders zitten met huiswerk maken of ergens anders je artikelen schrijven (zoals in mijn geval). Ga een keertje lunchen met een vriendin uit school. Beoefen een van je hobby’s, die je anders eigenlijk nooit doet.

Ik wil niet zeggen dat het niet vervelend is dat je altijd weet wat je gaat doen, dat je bij wijze van spreken kan zeggen: “volgende maand die datum en die tijd ben ik daar en daar”. Maar als je af en toe een kleine verandering in brengt scheelt dat al een hoop. Daarbij komt ook nog eens dat het etiketteren van je leven als sleur er niet voor zorgt dat het beter wordt.

Doe iets spontaans vandaag ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s