Ik heb de loterij gewonnen!

Wat zou je doen als je de loterij zou winnen? Pff goede vraag… Op vakantie gaan, uiteten, kleren kopen. Noem het maar op. Mensen weten het zo gek niet te bedenken. Maar kan je deze dingen alleen doen als je de loterij wint, of kan het ook anders?

Ik denk dat we allemaal wel een beetje vasthouden aan het feit dat we dingen niet kunnen doen, omdat we te weinig geld (misschien zelfs tijd) hebben. Maar wat als we onze mindset nu eens veranderen.

Ikzelf wil heel graag reizen, culturen leren kennen en vooral heel veel nieuwe mensen. Daarnaast wil ik mijzelf beter wil leren kennen. Maargoed, we weten allemaal: reizen kost geld, als je het goed doet hoeft het niet duur te zijn, maar anders kan het een smak geld kosten. Ondertussen heb ik besloten dat ik stedentripjes wil gaan doen. Dit hoeft totaal niet duur te zijn, kan eventueel in eigen land en anders kan je bijv. met de trein naar Frankrijk, België of Duitsland. Voordat ik andere landen wil ontdekken wil ik eerst ons eigen (kleine) landje leren kennen. Dan heb ik het niet over Den-Haag, Amsterdam, Rotterdam etc. Nee ik bedoel de kleine leuke steden of dorpjes. We gaan allemaal naar het buitenland, maar ik durf te wedden dat Nederland ons nog zoveel moois te bieden heeft.

Ik wil ook veel meer tijd met mijn vriendinnen doorbrengen. Maarja tijd. Ik moet denk ik wat loslaten aan het begrip ‘tijd’. Als ik een vriend zou hebben zou je er ook tijd voor maken, maar zou je vriend belangrijker zijn dan je vriendinnen? I don’t think so. Elke keer dat jij het moeilijk hebt, zijn zij er voor je. Wanneer het uit gaat met je vriend, zijn zij er voor je. Dus maak gewoon tijd, maak het een prioriteit. Koester je vriendschap.

Daarnaast wil ik meer tijd gaan steken in fotograferen, tekenen en het laten groeien van mijn blog. Vaak denk ik dan: ‘Ja, maar ik heb hier helemaal geen tijd voor’. Onzin, of je zit twee uur op de bank of je fietst ergens heen en gaat fotograferen. Aan jou de keus.

 

Mijn zusje wilt heel graag een eigen paard. Nu is dat natuurlijk ontiegelijk duur, dus is ze opzoek gegaan naar een verzorgpony, met succes! Ze komt daar nu bijna een jaar en heeft er zoveel moois uitgekregen, wat ze (waarschijnlijk) nooit had gekregen als ze haar eigen paard had gehad. Ze heeft namelijk heel erg leuk contact met de eigenaren, luncht er vaak, eet ’s avonds zelfs af en toe mee én ze mag zelfs wedstrijden gaan rijden met hun paard! Ik durf te wedden dat als zij haar eigen paard had gehad dit nooit was gebeurd.

Ook het kopen van gadgets. Laat je het gaan omdat je anders langer moet sparen voor het ander? Koop je het niet omdat je het niet kan financieren? Misschien is er een alternatief, een goedkopere optie of misschien is het overbodig en kan je ook zonder. Of moet je dat ene toch nog even uitstellen zodat je het ander wel kan kopen.

Over het kopen van gadgets gesproken. Dit is mijn eerste artikel die ik schrijf op mijn nieuwe laptop! Ook hiervoor moet ik iets anders even laten gaan… Ik ben, zoals jullie waarschijnlijk wel weten, bezig met het sparen voor mijn rijbewijs. Dit dingetje, mijn nieuwe laptop, was toch wel een flink bedrag wat ik even moest wegtikken. Nu heb ik dit toch gedaan. Waarom? Mijn oude laptop belemmerde mij steeds meer, en mijn rijbewijs kan ook wel 3 maandjes later. En niet om het een of het ander, maar ik heb hier nu al heel veel plezier van, echt waar!

Dus moet je echt de loterij winnen om bepaalde dingen te kunnen doen? Misschien… Maar ik denk dat je het leven zo mooi kan maken als je zelf wilt. Ga je elke keer naar Amsterdam om te shoppen? Pak een keer een andere stad, eentje waar je nog nooit bent geweest. Zo moet je ook nieuwe restaurantjes ontdekken, leuke winkeltjes vinden en misschien de leuke tussen straatjes?

Dus nee, ik heb de loterij niet gewonnen. Maar ik maak het er naar (of naja, ik wil het er naar maken).

Dus bij deze heb jij ook de loterij gewonnen ;).

 

 

2 gedachten over “Ik heb de loterij gewonnen!

  1. Wat een goed artikel! Vaak is het inderdaad zo dat ik best wel tijd hebt, maar dat ik datgene niet de hoogste prioriteit geef en daardoor iets niet doe. Super zonde natuurlijk! Mocht je nog een leuke stad zoeken voor een stedentrip; ik ben pas naar Maastricht geweest en die stad vond ik erg leuk! Maar Nijmegen is ook tof! Of Antwerpen, als je een keertje naar België gaat. Zo veel moois te zien 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s