Kleine praatjes

Ik zit aan kunstgeschiedenis, radio aan. Plotseling komt er een lied voorbij met goede herinneringen. Het begint zo: tu-tu-tu-tu-tuu-tuuu-tuuuu-hey!

Gaat er al een lichtje branden? Ga ik het verklappen of zal ik het gevoel eerst omschrijven wat er naar boven komt bij dit lied? Ik ga voor het tweede.

Een zomer. Dit was volgens mij een zomerlied. Vrolijk, met een diepere betekenis. Die betekenis haal je er alleen uit als je niet naar de melodie luistert, de lyrics. Toch denk ik dat weinig mensen dat doen, ik ook. Misschien ga ik zo wel de lyrics lezen. Er wordt heel vaak hey gezegd. Een warm gevoel. Het lied straalt warmte uit, de stemmen, maar ook de harmonie tussen de instrumenten. Don’t listen to a word I say.

Weet je het al? The screams all sound the same. Zal ik het dan maar verklappen? Nee dat vind ik niet leuk… Ik heb de titel op het moment van schrijven onder deze zin staan. Toch wil ik het proberen. Mijn gevoel zo goed mogelijk omschrijven, als ik dat kan. Misschien krijg jij wel een heel ander lied voor je bij deze omschrijving.

Als ik dit lied hoor gaat het volume omhoog, leg ik mijn werk neer en geniet ik. Waarom? Daar heb ik geen antwoord op. Moet dat dan ook?

Muziek is een medicijn, naar mijn mening. Muziek hoort ons wanneer niemand anders dat doet. De lyrics in de songteksten beschrijven precies hoe jij je voelt. Terwijl jij zelf niet eens kan omschrijven hoe jij je voelt. Té gelukkig of té onwetend? Dat hoeft misschien ook niet altijd. Muziek doet het voor je, het mooie is: hieruit blijkt dat je niet de enige bent die zich ooit zo voelde. Iemand anders voelde zich ook zo, die tekst moet iemand geschreven hebben hè ;).

Het mooie aan dit lied vind ik dat het zo’n warme, vrolijke uitstraling heeft terwijl ze ook diepe zinnen gebruiken. Ik krijg een rood-oranje-geel-achtig gevoel bij het lied.

Hier laat ik het bij. Ik heb zojuist besloten om de titel helemaal niet te verklappen, dat is niet leuk. Jij hebt jouw verbeelding en misschien heb je nu wel dat ene deuntje voor je, van dat ene liedje waar jij nu aan denkt. Zoek hem gewoon op, doet je vast goed!

Fijne dag vandaag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s