Zo wisselvallig als het weer, zo wisselvallig zijn mijn buien

Zo wisselvallig als het weer is in Nederland, zo wisselvallig zijn mijn buien ook. Is dat erg? Misschien, ik zou het eigenlijk niet weten. Misschien is het gewoon menselijk dat je niet altijd blij of ontspannen kan zijn, dat je ook gewoon momenten hebt dat je alles kort en klein kan slaan. Waarom je dat dan wil kan je dan alleen niet verklaren.

Ik kwam hier laatst op toen mijn mood echt in een split second omsloeg. Van ontspannen naar een onwetend gevoel. Een gevoel dat je niet kan omschrijven, dus houd je het voor jezelf. Is het raar om naar iemand toe te lopen en te zeggen: “Ik voel mij niet goed, maar ik weet niet waarom”.

Is dat raar? Om je gevoelens te uiten naar je naasten, ook als je niet weet wat er mankeert op dat moment?

Gelukkig hebben we ook zonnige dagen in Nederland, naast alle regen van de afgelopen dagen. Gelukkig heb je niet alleen van dat soort onwetende momenten. Sommige momenten ben je mega blij en ontspannener dan dat kan eigenlijk niet. Die momenten moet je koesteren. Een voorbeeld is mijn FLE examen. Ik was klaar met mijn examen en toen zijn we een groot deel van de dag met een groepje omgegaan, heel andere mensen waar ik normaal mee omga, maar oh zó gezellig! Dit soort dingen laten mijn hart echt een sprongetje doen.

Heb je het idee dat je meer van die onwetende dagen hebt? Het kan een gevoel zijn, waarom houd je niet zo’n moodtracker bij. Dan krijg je echt een duidelijk beeld.

Net als in Nederland. Houdt het weer maar eens bij. Hoeveel dagen is het droog en hoeveel dagen regent het nou echt? Valt er nou echt zoveel regen als wij denken, of is het groot en deels droog? Was het een vijf minuten bui, die heel jouw dag heeft verpest, of heeft het de hele dag geregend? Vijf minuten die rot waren, die je de hele dag hebt gemolken, of was het echt een rot dag?