Zonder internet ben je geïsoleerd -#$%^&-

asus

Zoals jullie misschien al wel hebben gemerkt heb ik een grote afkeer ontwikkeld tegenover social media. Misschien geheel onterecht, misschien ook niet.

Ondanks het feit dat ik mijzelf (en mijn telefoon) heb “verlost” van Instagram, Facebook, YouTube en noem het maar op, ben en blijf je afhankelijk van internet.

Even tussen neus en lippen door, het bevalt mij prima! Ik heb nu denk ik 2 weken geen Instagram meer op mijn telefoon en ik mis het ook niet. Ik ga denk ik zelfs mijn privé account verwijderen. Het klopt dat ik op mijn blog account nog wel actief ben, maar via de computer. Hetzelfde geldt voor Facebook, dit gebruik ik ook alleen maar voor mijn blog, niet als tijd-opvullende-bezigheid.

Toch zijn wij afhankelijk van het internet. Gek hè? Ik heb nauwelijks iets waar ik internet voor nodig heb, tenminste dat denk je…

Het was dinsdag 12 juni. Ik had mijn FLE examens en toen ik thuis kwam thuis kwam zei mijn moeder dat we geen wifi hadden. Boeien, dacht ik, ik vermaak mijzelf wel. Ik heb ’s middags dus ook eerst even geleerd. Daarbij had ik ook internet nodig trouwens, gelukkig had ik het bestand gedownload. Zie je, dit is al punt 1 waar je (onbewust) wifi voor nodig hebt. Daarna ben ik in mijn nieuwe boek gaan lezen: ‘Allesbehalve oké’. Boek negen van dit jaar (still going strong, yeaahh!). Inmiddels heb ik hem alweer uit (in drie dagen tijd!) tussen het lezen door ben ik in slaap gevallen en heb ik daadwerkelijk zo’n drie uur gaan slapen. ’s Avonds belde ik met één van mijn betere vriendinnetjes, er was zo weer een uur voorbij!

Een dag zonder wifi overleef ik heus.

Na het avondeten besloot ik om weer verder te lezen. Plots klopt mijn moeder op mijn deur met de mededeling: ‘We hebben tot vrijdag geen wifi…’ In eerste instantie dacht ik oké naja, niet handig maar ik ga er niet dood aan. Dat duurde niet lang want het besef van mijn blog kwam even binnenstormen. Ik bedoel ik kan prima zonder wifi, maar ik post altijd iets op Instagram als er een nieuw artikel online is gekomen. Ditzelfde doe ik ook op Facebook, Blogsociety en ik check dan ook altijd andere blogs, je moet namelijk ook nog interactie met andere bloggers onderhouden ;). Ik streste hem toch wel even. Naja maakt niet uit ik neem mijn laptop wel mee naar school, zei ik. Ohja vergeten ik ben morgen vrij -##$%@-!

Oké toen zonk de moed toch wel even in mijn schoenen, als ik van het weekend maar mijn artikelen kan schrijven. Ons modem is namelijk kapot en wordt vrijdag vervangen, maar wat als die het dan niet doet? Hoe doe ik het dan met mijn blog? Misschien naar een tentje gaan en daar mijn artikelen “post-ready” maken. Superlief dat mijn moeder met mij meedacht. We hebben samen even snel zitten brainstormen over hoe ik mijn artikelen alsnog klaar kan zetten.

Het feit is dus dat je gewoon afhankelijk bent van het internet, of je het nu wilt of niet. Je moet bijv. je bankzaken regelen, er moeten dingen besteld worden voor de honden (aangezien die op zijn) en daarnaast ben ik met iets leuks bezig waar ik dus vandaag aan wilde gaan, maar daarvoor had ik wifi nodig én er zit ook nog een deadline aan…

Het internet is mooi en het maakt dingen makkelijker, absoluut, dat kan ik niet ontkennen. Maar zonder ben je eigenlijk afgesloten van de wereld van nu. Ik kan prima zonder social media of zoiets dergelijks, no problemo. Als ik iemand nodig heb of wil spreken bel ik diegene wel. Maar voor school, bankzaken etc. heb je het gewoon nodig. Punt uit.

Dus één ik ben zo goed als “verlost” van social media, heerlijk! Trouwens, op mijn school heeft de filosofie klas van het 4e jaar een proef gedaan: een week zonder telefoon. Ze hebben de telefoons in een kistje gedaan, die de docent bewaarde die week bewaarde (hoe tof!!). Wat ik zo leuk vind is dat een vriendin van mij nu ook social media aan het verwijderen is. Daarnaast heeft vorige week iemand ook Snapchat verwijdert naar aanleiding van een gesprek. Ik vind het wel een hele mooie ontwikkeling eigenlijk, of mag ik dat niet zeggen?
Twee, ik ben afhankelijk van het internet en ik hoop dan ook zéér dat dit artikel online kan komen aankomende week, we’ll see.

Ohja
PS: mijn FLE examens gingen goed, mondeling iets minder #faalangst, maar het schriftelijke gedeelte ging naar mijn gevoel meer dan prima :).

Groetjes van jullie internet-loze Anne!

8 gedachten over “Zonder internet ben je geïsoleerd -#$%^&-

 1. Hey Anne,

  We hebben dezelfde naam dus ik werd nieuwsgierig naar je blog 🙂 Wat gaaf dat je gestopt bent met Social Media, en dat er ook aandacht voor is op je school. Ik heb zelf op een middelbare school gewerkt, en schrok ervan hoe weinig leerlingen in de pauze aandacht hadden voor elkaar: ze zaten voornamelijk naar hun telefoon te staren.

  Groetjes!
  Anne

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi naamgenoot 😉 Nu valt het nog mee op onze school (denk ik) qua telefoon gebruik, maar wat erg dat het sociale contact gewoon verdwijnt… Misschien dat er ‘ooit’ verandering in komt en iedereen beseft hoe verslaafd ze zijn aan hun telefoon. Laten we het hopen!

   Like

 2. Goed artikel, ik zit een beetje met hetzelfde! En ik denk steeds meer mensen eigenlijk..tenminste hoop ik ..een beetje back to reality en internet gebruiken voor t gemak van technologie en niet om ons sociaal keven op uit te leven 😄 x

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s