Laat mij gewoon mij zijn

Waarom bemoeien wij ons met anderen? Mij is heel vaak verteld dat ik dun ben, dat ik mager ben én zelfs de vraag of ik anorexia had.

Sorry mensen maar ik ben boos. Of pissig, kies er maar een. Waarom moeten wij ons altijd met de zaken van een ander bemoeien. Tegenwoordig gaat het allemaal over “té dik zijn” of overgewicht hebben, maar “dun” of “mager” zijn is ook niet goed. Mag ik je wel even vertellen dat mijn BMI prima is en nog belangrijker dat ík blij ben met mijn lichaam en ik niet zit te wachten op jouw oordeel.

Het is niet alleen met ons uiterlijk. Als iemand iets heeft uitgehaald bemoeien wij ons daarmee. “Heb jij het ook gehoord wat zij en zij hebben gedaan?!” Excuse me, maar heb je zelf niks om je zorgen over te maken? Waarom zijn wij de godganze dag bezig met de zaken van anderen en bekommeren wij ons niet gewoon over ons zelf?

Maak je lekker zorgen over je haar, over wat je wilt aantrekken of over je cijfers van deze periode. Laat mensen eens zijn wie zij zijn.

Het is toch nooit goed. Wees wie je bent. Je bent toch wel “té dik” of “té dun”. Je bent toch wel “die slet” of “té preuts”. Wat maakt het nog uit. Iedereen vormt een mening over je. Al is het maar over wat de broer, van de vriendin, van jouw zus, haar vriend, zijn vriendin heeft uitgehaald. Snap je waar ik heen wil?

Wees niet nep. Wees jezelf. En laat die mensen maar lekker achter je rug om lullen. Ga naar de mensen die jíj mag, loop naar de andere kant als je daar gelukkiger van wordt. Zolang jíj maar gelukkig bent met jezelf. Aangezien jij 24/7 met jezelf moet omgaan ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s