We houden dingen voor onszelf, waarom?

Dit artikel stel ik echt al denk ik drie maanden uit (hier had ik dus ook nog instagram op mijn telefoon). Geen idee waarom, maar ik vond het nu toch wel tijd worden om deze eens even met jullie te delen. Dus zie hier, na drie maanden, het nieuwe artikel van vandaag!

In dit artikel wil ik het met jullie hebben over waarom mensen dingen voor zichzelf houden. Ik denk namelijk dat dit nog best wel een dingetje is.
Hoe ik op dit artikel ben gekomen? Ik volg een instagram account (klik hier om die te volgen), en zij hebben dan ‘The daily deep’. Hierin worden twee foto’s geshowd met een betekenis en dan stem je op hetgeen wat jij dieper vindt. Daarin kwam deze voorbij:

(het gaat om de linker afbeelding)

societyfeelings

Nu denk ik dat die tekst wel voor zichzelf spreekt. Ik wilde eigenlijk even mededelen dat als iemand jou in vertrouwen neemt, om hetgeen te vertellen wat hem/haar zo onzeker maakt, dat jouw reactie een grote impact kan hebben.

Ik wil nu niet betweterig gaan doen enzo, maar ik spreek uit ervaring. Ik heb ooit eens iets vertelt aan iemand wat mij heel erg dwars zat. Het persoon, diegene heeft het nooit zo bedoelt maar toch komt het zo over, gaf aan dat het misschien wel mee viel en dergelijke. Ja dat zal misschien kunnen kloppen, maar dat is dan in zijn/haar perspectief. Voor een ander kan zoiets dus gewoon heel erg heftig, pijnlijk of ontroerend zijn. Dit heeft bij mij dan ook echt doen schrikken, waardoor je nu dus wel uitkijkt of je het wel moet delen, of de gedachte waarbij je je afvraagt of je je niet gewoon aanstelt.

Laat ik één ding duidelijk maken. Je kan je niet aanstellen als het om jóuw gevoel gaat. Wat ik zeg: het is jóuw gevoel, en als het voor jou heftig is, dan is dat zo. Punt.

Door deze gebeurtenissen snap ik dat mensen dingen voor zichzelf gaan houden, ‘men begrijpt het toch niet’. Naar mijn mening moeten we ervoor waken dat dit gebeurt. Als mensen ergens meezitten en het vervolgens gaan opkroppen, omdat ze al eens eerder niet zijn begrepen, krijg je een sneeuwbal effect. Wat het alleen maar erger maakt.

Naja weer psychologisch gedoe allemaal, maar ik wilde er even aandacht aan besteden. Dus bedankt voor jouw tijd!