Motivatie kan je kweken!

Motivatie is altijd mijn smoes geweest. “Nee ik doe dit morgen wel, ik heb nu écht geen motivatie”, “Ja ik begin morgen met het lezen van dat Duits boek, eerst motivatie kweken” tot “Jaja ik begin morgen met mijn oefeningen, ik heb nog geen motivatie”.

Het stomme is dat je helemaal geen motivatie nodig hebt om iets gedaan te krijgen. Ik heb geen motivatie nodig om dat Duits boek te lezen of om mijn oefeningen te doen, dat doe ik zelf en niet mijn motivatie.

You don’t need motivation to get something done.

Dit is dan ook de quote die mij de afgelopen tijd ontzettend heeft geholpen. Van de smoes ik heb geen motivatie, het komt morgen wel, naar kom op doe het nu maar! Het gekke is, je krijgt uiteindelijk motivatie, omdát je het kweekt.
Jaja motivatie kan je dus kweken. Ga maar na: ik doe nu meer dan een maand op rij mijn oefeningen, het is naar mijn mening zonde om een dag over te slaan. Dat zou namelijk betekenen dat ik één leeg vakje op mijn afstreep-whiteboard heb, naast alle vakjes die wel netjes een kruis hebben. Dit zelfde geldt voor mijn Duits boek. Ik keek er enorm tegenop. Toen ik eindelijk over de helft was motiveerde mij dat juist om het zo snel mogelijk uit te krijgen. Dat zou namelijk betekenen dat ik weer boeken kan gaan lezen die ík leuk vind. Plezierlezen. Ik ben bezig in boek 15!

Motivatie is eigenlijk iets kleins wat een ‘opdracht’ leuker of aangenamer maakt. Maar onthoud dus ook dat dit niet beslissend is voor hetgeen wat jij wel of niet gaat doen.

Let er maar eens op, hoe vaak doe jij iets niet omdat je geen motivatie hebt? Misschien ben ik de enige die dit echt vaak doet (laat mij nou toch hopen dat het niet zo is hahah!). Op zo’n motivatie-loos moment moet je jouw knop omdraaien.

Draai hem om naar de stand: dit doen we, ook zonder motivatie!

Dit is misschien moeilijk op het begin maar naarmate jij dit vaker toepast des te simpeler het wordt en hoe minder vaak jij motivatie nodig hebt om dat ene ding te doen, waar je dus eigenlijk tegenop kijkt.

Liefs van jullie motivatie kwekende Anne!

Een gedachte over “Motivatie kan je kweken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s