KSTARENA

Little light

Hallo lieve mensen! Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik fan van Kensington. Nu was er afgelopen zaterdag in de arena een concert. Een jaar lang naar uitgekeken en nu was het eindelijk daar. Ik neem jullie mee naar deze onvergetelijke dag.

De dag begon gelijk goed. Ik werd wakker, ging huppelend naar de douche en zette mijn muziek aan: Kensington, Control. Dit is natuurlijk een super begin want vandaag was het eindelijk zover!

Maar eerst moest er nog gewerkt worden. Goh wat is dat demotiverend zeg als je uitkijkt naar zoiets gaafs! Ik zou officieel om 13.00 u. weggaan, maar ik mocht al om half 1 weg, superlief! Op naar Lilian, de vriendin die met mij meeging.

Onderweg naar haar huis hadden we de radio aan. Toen we haar huis naderden kwam er, hoe toepasselijk, een lied van Kensington. Mijn moeder een kus gegeven en daar was ik dan.

We pakten de trein en we begonnen aan onze reis. Eerst met de trein naar Schiphol, daar moesten we overstappen én een klein beetje haasten (!). Eenmaal in de trein begonnen we te twijfelen of dit wel daadwerkelijk de goede trein was. Jahoor, we zaten goed. Gelukkig maar! Ik heb toch een bloedhekel aan die onzekerheid die je krijgt in de trein, of nou ja, die ík krijg in de trein ;).

We stapten uit en we hadden al bedacht dat we pizza zouden gaan eten en even langs de Starbucks. Een bezoekje aan Amsterdam, is namelijk geen bezoekje aan Amsterdam als je niet bij de Starbucks bent geweest.

Aangezien wij gigantische trek hadden liepen we rechtstreeks op New York Pizza af. Nee die waren dicht tot vier, het was nu drie uur. Oké langs de Appie to go. Een heerlijke chocolade koek en een flesje water gingen ons maagje te binnen.

20180714_151327.jpg

Rond vier uur gingen we dus onze pizza halen. Totdat we daar binnen kwamen. Het was er een beetje guur en het stonk naar wiet (wat niet geheel gek was, er zat namelijk twee winkels verderop een coffeeshop). Toch besloten wij hier niet onze pizza te bemachtigen en gingen we opzoek naar Domino’s. Lilian bestelde een vier kazen pizza en ik een twee kazen pizza. Ohja. Wat is het verschil tussen Anne en Anna?! Heel goed de e en de a. Goed ik zeg dus Annmaar ik wordt vervolgens op het bord vernoemd als Anna. Zeer spijtig weer, ik heb de hoop opgegeven hahah!

20180714_162737

Na onze heerlijke pizza gingen we nog even de winkelstraat in, en daar zagen we een H&M! Daar gingen we naar binnen en nu heb ik dus een geheel nieuwe outfit. Het is héél anders dan wat ik normaal zou dragen, maar ik vind het wel écht heel erg leuk!

20180715_150012

Zoals ik al zei, ‘als je in A’dam bent moet je langs de Starbucks’. Dus dat deden we. Terwijl wij genoten van ons heerlijke drankje (caramel macchiato, again…), liepen we naar de Johan Cruijff Arena. Bij Zuid was het toch een partijtje druk, niet normaal! Gelukkig moesten wij bij ingang A zijn.

Eenmaal binnen was ik echt even sprakeloos. Ik was daar gewoon in een immens stadion, bij de club die ik support, bij de arena waar ik op mijn 8e ook was geweest én nu was ik er weer. Lil merkte dit want ik ben niet gauw stil, nu dus wel. Sprakeloos.

We gingen zitten en we beseften dat we echt nog ruim twee uur door A’dam hadden kunnen lopen, naja jammer dan. Het was ook wel echt verrekte rustig! Echt, het was nog bijna helemaal leeg!

Vervolgens kwam er een stel naar ons toe: ‘Ja jullie zitten op onze stoelen’. Ehm sorry? Wij in de verdediging, wat blijkt: we hadden ons vergist qua rij, oeps… Wij weer lachen, het zal eens niet zo zijn.

IMG_20180714_183738_644

Het voorprogramma was Direct. Hoe gaaf ik hun leadzanger ook vind, ik vond het helemaal niks. We zijn dus weggegaan en gingen even bij de merchandise kijken. Een trui gepast, maar die stond niet zo goed als ik had gehoopt. Jammer, maar dan geef ik er toch echt geen €40,- aan uit.

20180714_194748

Rond 20.45 u. kwamen ze dan “eindelijk” het podium op. Ik had het gevoel alsof ik enorm ging janken! Ze kwamen op en iedereen begon te gillen, klappen en het was gewoon ja… Gewoon onomschrijvelijk…

De nummers die volgden waren stuk voor stuk fantastisch. Elk lied kreeg de aandacht die het verdiende, perfecte animatie en de special effects konden niet beter. Ik kan niet anders zeggen dan dat het gewoon perfect was. Bij het lied ‘Storms’ was het hélemaal stil. Fantastisch, zo overweldigend! Bij ‘Little light’ was héél de zaal gevuld met zaklampjes. Echt het was een gigantisch gaaf concert en ik weet 1000% zeker dat we er nog een keer heen gaan!

Nadat de tijd voorbij was gevlogen was het tijd om weer te gaan… Aangezien de bovenste rij de trap dacht te claimen, moesten Lil en ik over de tribune heen klouteren om bij de trap te kunnen komen. Even naar het toillet geweest, de mogelijke reizen in ‘Mijn 9292′ opgeslagen én op naar de Burgerking! We hadden toch een trek, nohhh… Mijn cheeseburger was zo op, net als het flesje water (van €2,60 wat?!). Op het paron was het mega druk, maar gelukkig hebben we een plekje in de trein weten te vinden.

Na een paar haltes kwamen er twee gasten en twee meiden naast ons zitten. Geniaal! Het was echt heel erg grappig en we hebben onze ervaringen gedeelt over onze avond en hun dag. Blijken ze ook nog de zelfde bestemming als ons te hebben, superleuk!

Eenmaal op het station aangekomen gingen we naar Lilian haar huis. Ik ben bij haar blijven slapen, maar voordat we gingen slapen moest ik écht even wat foto’s en filmpjes delen. Oh wat was dit gaaf zeg, echt iets om nooít meer te vergeten.

Liefs van een verlangende-naar-een-volgend-concert-van-Kensington-Anne!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s