De definitie van de bloedmaan

Soms zijn er dingen die tegenvallen in het leven, soms niet. Je kan simpelweg niet met alles rekening houden, dat gaat niet én dat moet je ook niet willen. Je moet ook niet willen dat je alles kan controleren dat zou niet gezond zijn.

De bloedmaan van afgelopen week vind ik hier een mooi voorbeeld van. Ik had mij enorm verheugd op die gave maan, al verlekkerd met de gedachtes over hoe ik er een artikel over zou kunnen schrijven én hoe de foto’s eruit zouden zien.

Er werd gezegd dat je de maan rond halftien kon gaan spotten, ja mooi niet dus! Het was rond 11 uur en pas om half 12 was die helemaal gaaf!

Echter kon ik hem naar mijn mening niet helemaal goed vastleggen, valt dat even tegen… Maar weetje, dat maakt helemaal niks uit!

Soms zit het gewoon even tegen, pech, niks aan te doen. Ga je dan bij de pakken neerzitten? Absoluut niet nee. Er komt vast nog weleens zo’n maan, misschien zelfs een normale doordeweekse maan die dan nog mooier is dan de bloedmaan, wie weet?

Dit is natuurlijk precies hetzelfde met het leven. Soms gebeuren er dingen die je niet had zien aankomen, is dat erg? Misschien, maar het hoeft niet persé negatief te zijn toch? Ik baal van die maan, maar het heeft toch ook weer iets opgeleverd. En is dat niet precies hoe het leven werkt?

Iedereen heeft weleens pech, iets wat niet gaat zoals gepland maar dat is niet per definitie fout. Het kan ook goed uitpakken.

bloedmaan 2018

Het is maar hoe je het bekijkt.

 

 

3 gedachten over “De definitie van de bloedmaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s