Waarom ’s ochtends douchen?

Hallootjes! Ik stond laatst in de douche en toen dacht ik: ‘Waarom douche ik niet ’s avonds?’ Dus nu ga ik even met jullie delen waarom niet én er zijn ook daadwerkelijk voordelen aan ’s ochtends douchen. Dus hierbij waarom ik ’s ochtends douche en nog wat kleine feitjes!

Mijn nummer 1 reden is mijn haar. Als ik ’s avonds douche, is het maar de vraag of mijn haar goed opdroogt. Ik douche dan namelijk echt een kwartier voordat ik mijn bed induik. Niet expres natuurlijk, maar ik vind douchen gewoon nutteloos, dus stel ik het uit. Dus 9/10 keer werd ik wakker met een vogelnest als kapsel, not amused! ’s Ochtends heb ik daar geen last van ;).

Als ik ’s ochtends douche ben ik gelijk wakker én blijf ik er niet 25 minuten extra onderstaan, ik sta overigens op tijd.

Verder heeft het voor mij niet zoveel voordelen. Maar de voordelen die er zijn vind ik belangrijk whaha! Er zijn nog wel wat andere feitjes (van: margriet.nl):

  1. ’s Ochtends douchen blijkt goed te zijn voor mensen met een vette huid. Als je ’s avonds doucht kan het zijn dat olie en talg zich weer opstapelt. ’s Ochtends was je dit er weer af.
  2. Douchen wordt ook gezien als meditatie. Je komt in een ontspannen, maar wel alerte state of mind. Hierdoor kan je nieuwe, goede ideeën of oplossingen bedenken.
  3. En als laatst but zeker not least. Als je je wilt scheren, maar zo klunsig bent om jezelf per ongeluk te snijden. Dan is scheren in de ochtend dé oplossing. Het blijkt dat je bloed eerder stolt in de ochtend dan in de avond.

Ik douche dus in de ochtend en I like it!

5 gedachten over “Waarom ’s ochtends douchen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s