Choose for yourself

egmond aan zee

Aan jezelf denken, niet iedereen vindt het even makkelijk, en gelijk heb je want dat ís het ook niet. Absoluut niet zelfs. Maar toch is het een van de dingen die belangrijk zijn, belangrijk voor jou als persoon.

Ik merkte het laatst vooral. Ik ben hard bezig om aan mijzelf te werken, als ik de dingen heb afgesloten deel ik mijn verhaal wellicht (ondertussen heb ik 3 keer op het punt gestaan om dat te delen hahah!), maar daarvoor heb ik wel gewoon écht tijd voor mijzelf nodig.

Nu had, ja je leest het goed: had, ik een vriend. Dit heb ik echter uitgemaakt omdat het voor mij te zwaar was. Te zwaar om tijd voor mezelf over te houden én om tijd aan hem te besteden, naast de tijd die ik aan vriendinnen besteed. Sorry maar ik kon dit niet. Ik merkte het aan alles, mijn ups gingen over in downs en ik zat alleen maar te piekeren.

Op zulke momenten is het dan gewoon verstandiger om voor jezelf te kiezen. Ik zie het zo: jij bestaat en je hebt jouw kern. Nu moet jouw kern krachtig zijn en naja na een aantal gesprekken bij de psycholoog blijkt dat die van mij dat wel is.
Toch wil ik dat mijn basis goed is. Dat ik geen open wonden heb voordat daar eventuele nieuwe bijkomen.

Ditzelfde geldt voor een feest waar ik heen zou gaan met Roos, mijn beste vriendin. Ja ik schrijf alweer in de verledentijd want dit heb ik afgezegd. Ik werk nu bijna alle dagen, 5 dagen per week, van half 9 tot half 6 (zaterdag iets korter ;)). ’s Avonds ben ik doodop en op mijn vrijdagen ben ik vaak te vinden bij het zwembad. Maar al dat werken breekt mij ook op. Ik ben ontiegelijk moe, slaap als ik thuiskom van werk en heb barre nachten.

Nu is komend weekend dat feest, maar ook mijn eerste weekend dat ik helemaal niks, maar dan ook helemaal niks hoef. Op dit punt kijk ik gewoon heel erg uit naar het niets moeten, even bijtanken en dan zo nu en dan weer afspreken.
Hoe vaak ik ook wil afspreken, ik móet die tijd voor mijzelf behouden anders gaat het bergafwaarts. Dat heb ik wel gemerkt.

Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, tijd voor jezelf kan voor jou zijn om met vrienden/vriendinnen uit te gaan. Voor mij is dat toch eerder een avondje in de tuin liggen, maskertje op en een boekje lezen. Toch geloof ik dat tijd voor jezelf zeker wel belangrijk is voor iedereen.

Dus heb een fijne me, myself and I dag!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s