Mijn (favoriete) seizoen

Elk jaar weer besef ik mij hoe veel ik eigenlijk van de periode september t/m december houd.

Waarom? Dat zal ik je eens haarfijn uit gaan leggen. (Zoals ik eigenlijk elk jaar doe ;)).

Om te beginnen duurt het nog maar 97 dagen tot kerst. Mijn hart begint alleen al sneller te kloppen bij het idee van kerst, en ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik nog geen kerstmuziek heb geluisterd de afgelopen weken. Ik verheug mij gewoon op kerst, punt uit.

Dan het eeuwige fietsen. Aangezien ik de zomer 9/10 vervloek omdat je bezweet en wel thuiskomt en dat je zowat een pierenbadje kan vullen met al het zweet van het fietsen, vind ik deze temperaturen heer-lijk! Niet alleen de temperaturen, de gehele sfeer die er ’s ochtends hangt lijkt wel anders.
Je ziet de vogels opvliegen vanuit de mistige weilanden, de haasjes die uit hun hollen kruipen, de zon die de lucht een gouden randje geeft, het feit dat je weer truien kan gaan dragen, dat je ’s avonds je bed in kruipt en jezelf oprolt zodat je het warm krijgt en dan nog het uitblazen van je warme adem in de koude lucht. Ik geniet er met volle teugen van. Ik vind het zelfs leuk als mensen zeiken op dit seizoen, alleen al zodat ik mijn pleidooi kan gaan houden waarom dit juíst het leukste seizoen ooit is!

Hoewel ik ontzettend van een zomer kan genieten, weet ik wel dat ik voor de volle 100% echt een herfst kind ben. En dat komt niet alleen omdat ik in dit prachtige seizoen ben geboren, oké misschien ben ik bevooroordeeld. Even een voorbeeld. Mijn moeder en ik keken laatst naar het weer en ze zeiden ‘de herfst zit er echt weer aan te komen’, ik schreeuwde het uit en deed zelfs een soort van vreugdedansje. Nog geen vijf seconden later meldden ze dat we daar nog wel even op moesten wachten, daar ging mijn vreugde. Deze week verwachten ze zelfs weer temperaturen van rond de 24 graden. Zit iemand daar nu überhaupt nog op te wachten?!

Nog iets waar ik ontzettend van kan genieten is het wegkruipen op de bank of in je bed. Laptop erbij en je kan rustig weer een artikeltje lezen, pak een boekje erbij en wat (warms) te drinken, ik vermaak mijzelf wel hoor! In tegenstelling tot de zomer hoef je jezelf nu namelijk niet schuldig te voelen dat je jezelf opsluit in huis, het is toch schijt weer ;).

Laat die herfst maar komen hoor. Ik heb mijn eerste, eigen gemaakte, chocomel van het seizoen alweer gedronken. Daarnaast zijn de kerstliedjes ook alweer aangevuld op mijn playlist en overweeg ik serieus om nu alvast mijn kamer into kerst te maken. Sorry pap en mam als je dit leest, love you!
Het leukst van allemaal vind ik nog dat ik om de haverklap word getagd in foto’s van kerst op Facebook. Laatst werd ik in een post getagd waaruit blijkt dat mensen die vroeg beginnen met kerst veel gelukkiger zijn. Hoppa, die kan ik in mijn zak steken.

Dus ik verlang naar de herfst, de kerst en vooral naar al het lekkere eten wat weer gaat komen. Want zeg nou zelf, het eten in de komende periode is toch ook goddelijk?

2 gedachten over “Mijn (favoriete) seizoen

    1. Ik (er verschijnt een glimlach op mijn gezicht) zal je mening waarderen en dat je dan nog even van deze temperaturen mag genieten, hahah! Daarna komen mijn temperaturen even om de hoek kijken 😉😂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s