16 maar geen krant mogen lezen?!

Het Parool

16 zijn. Het is een leeftijd waarop toch eigenlijk veel veranderd. Niet drastisch, na ja het ligt eraan hoe je het bekijkt.

Ik ben nu een beetje op het einde van deze leeftijd. Om precies te zijn ben ik nog twee dagen 16. Gek hè hoe snel een jaar voorbij gaat? Ik weet nog als de dag van gisteren hoe mijn verjaardag verliep. Maar die terugblik zal ik je besparen…

Goed ik ben alweer behoorlijk afgedwaald, dus om puntje bij paaltje te komen… Ik wilde mij laats inschrijven voor een actie, 6 weken gratis lid zijn van een krant. Eenmaal alle gegevens ingevuld krijg ik te zien dat je 18 moet zijn om je daarvoor in te kunnen schrijven. Mijn moeder en ik waren nogal verontwaardigd. Waarom?

  1. Om te beginnen mag je als je 16 bent beginnen met uitgaan. Je krijgt die verantwoordelijkheid. De overheid vertrouwt er blijkbaar op dat jij die verantwoordelijkheid aankan.
  2. Je mag deelnemen aan het verkeer d.m.v. een scooter. Met andere woorden, je mag een voertuig besturen waar je aardig vaart mee kan maken.
  3. Je ouders hebben niks meer over je te zeggen bij de dokter, op school en ga zo maar door. Ik zou tóéstemming moeten geven zodat zij in mijn dossier kunnen kijken.
  4. Na een half jaar krijg je zelfs de verantwoordelijkheid om te beginnen met het autorijden.

Dus is het raar als ik het echt ónbegrijpelijk vind dat je 18 moet zijn om de krant te lezen?! Ze willen allemaal dat we lezen, dat we het nieuws volgen e.d., maar waarom moet je dan perse 18 zijn?!
Ik snap dit dus echt niet en ik kan mij hier dan ook behoorlijk kwaad over maken. Misschien geheel onterecht, maar je krijgt zóveel verantwoordelijkheden en dan mag je jezelf niet eens inschrijven voor een krant? Beetje gek vind je niet?

Nou dat was dan álweer een elegie van mij, ik doe mijn best om ze te beperken maar dat wilt niet altijd lukken…

Geniet van je dag!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s