Echt even voor jezelf

herfst

Hoe vaak heb ik wel niet beweerd dat ik meer moest gaan fotograferen?
Hoe vaak vertel ik jullie wel niet dat iets voor jezelf doen o-zo-belangrijk is?
Vaak genoeg, is het niet?
Waarom doe ik het zelf dan niet?

Ik heb voor mijn verjaardagsgeld een nieuwe cameratas gekocht. Nou ja, eerder samengesteld. Ik heb een inset bag gekocht en een leren rugzak. Zo kan ik mijn tas ook ergens anders voor gebruiken, en past er ook nog eens meer in ;).

Gustileer Joe

Gelijk dat weekend heb ik mijn camera weer opgepakt, mee de deur uitgenomen, het park in. Met de honden aan mijn zij en de camera om mijn nek liep ik talloze rondjes tussen de dwarrelenden bladeren van de bomen.

Ik heb het plezier in de natuur weer terug. Ik kan weer volop genieten van de schoonheden van de natuur, ik leg ze vast en deel ze met jullie.
Niet alles natuurlijk, sommige dingen moet je gewoon bewonderen en mensen zelf laten ontdekken…

Ik pak mijn camera weer. Ik ben ook écht weer gemotiveerd om mijzelf te verbeteren, om mijn stijl te ontdekken. Om erop uit te gaan, zodat ik foto’s kan schieten. Verhalen kan schrijven, foto gerelateerd.

Ik doe dingen die mij gelukkig maken. Heb ik mijn to-do-list af? Dan werk ik niet verder, nee ik pak mijn camera en stap de deur uit.

Vorig weekend bedacht ik plots dat ik zin had om te fietsen. Ik heb mij snel omgekleed, iets gegeten, camera en laptop gepakt, fietsleutel in het slot gestoken, ik stap de tuin uit en ik zie wel waar ik terecht kom.
Zo zat ik ineens twee uur lang op de fiets. Kwam ik ineens in Aartswoud, Gouwe, de Weere en zo weer terug naar huis.

Vergelijk het met ziek zijn. Tegen een ander zeg je altijd: ‘rust goed uit, dat is verstandiger dan weer te vroeg beginnen’. Maar wil je zelf ook niet altijd weer te vroeg beginnen?
Het is eigenlijk precies hetzelfde als dat ik hier deed. Ik zei continu neem tijd voor jezelf, en voor een lange tijd dacht ik dat ook echt dat ik dat deed. Dat deed ik weliswaar ook soort van, door mijn blog. Dat is echter zo anders als de natuur in trekken met een camera en een laptop. De échte tijd voor jezelf.

Misschien heeft dit ook wel meer effect.

 

2 gedachten over “Echt even voor jezelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s