Upgrade naar geluk

nikon d3200

Zoals mijn trouwe lezers waarschijnlijk wel weten is er een tijd geweest dat ik niet zo goed in mijn vel zat, meerdere weliswaar.

Aangezien ik al die narigheid met jullie deel, wil ik het ook met jullie delen als het beter gaat. Want het gaat echt stukken beter! Dus laat ik jullie even mee nemen naar mijn geluk.

Mijn geluk begint al bij het wakker worden. Ik wil van elke dag iets bijzonders maken, bewust leven en genieten van de ook wat minder bijzondere momenten. Wat zeg ik nou?! Is juist niet elk moment speciaal, anders en uniek op zijn of haar manier?

Ik ben dankbaar voor de mensen om mij heen. Die er ook waren in de tijd dat ik er echt niet altijd voor hun was en misschien zelfs ietwat egoïstisch of chagrijnig was. Voor degene die mij steunen door dik en dun en laten weten dat het allemaal niet erg is. Die mij de kans geven mijzelf te ontplooien, mijzelf te leren kennen en vooral mij de kans geven om mijzelf te kunnen zijn.

Ik ben dankbaar voor het feit dat ik mijn hobby’s kan en mag uitoefenen. Dat ik het geluk heb om mijn gedachten met jullie, met jou, te delen en dat dat gehoord of nou ja gelezen wordt ;).
Dat ik mijn camera heb en de dingen kan vastleggen waarvan ik denk dat het waard is om ze vast te leggen. Dat ik mijzelf kan en mag ontwikkelen. Om mijn dromen te verwezenlijken.

Dan natuurlijk het GE-WEL-DIGE nieuws van mijn knie! Sinds ik dat te horen heb gekregen, is mijn geluk geüpgraded naar een next level. Ik waardeer alles weer zoveel meer, ik ben zo blij dat we niet hebben opgegeven.

Dat ik op deze manier naar deze omstandigheden kijk komt denk ik door de hulp die mijn psycholoog mij heeft gegeven. Door dingen af te sluiten, te verhelderen en vooral door het ontleden van hoe ik zelf in elkaar zit. Want dat kan zó verhelderend zijn!

Nadat ik ben gestopt met bloggen op het moment dat het minder ging, heb ik de draad weer opgepakt en ben ik hier begonnen met mijn verhalen en gedachten.
Momenteel probeer ik mij op mijn school te focussen, 5 vwo is niet niks dat heb ik al wel door. Maar ik doe mijn best, dus we zien wel waar het schip strand.

Ik werk met liefde bij het bedrijf waar ik momenteel werk, heb het ontzettend naar mijn zin met mijn collega’s.

Ik probeer zo vaak mogelijk een rondje te lopen met mijn camera en de honden. Ik neem mijn camera ook mee naar werk, zodat ik onderweg ook nog wat plaatjes kan schieten. Nu scheelt het ook dat het weer het mooiste seizoen is, naar mijn mening dan hè.
Ik verwonder mijzelf over sommige kiekjes die ik heb geschoten en ik heb nu dan ook het plan om een fotoboek te kopen. Ommijn mooiste plaatsjes uit te printen en daarin op te plakken. De foto’s een plekje te geven, zodat ik ze vast kan houden. In plaats van te aanschouwen op een digitaal scherm.

Ik geniet van de natuur. De schoonheden die het heeft, de diertjes die je doen lachen en dan nog de zon en de maan…

Ik geniet nog veel meer van de tijd die ik heb met mijn gezin. Ik probeer de momenten te koesteren en te genieten van de tijd die ik heb.
Ik probeer dan ook zoveel mogelijk uit een dag te halen. De term “tijd te kort” bestaat niet meer, het is maar net hoe ik míjn tijd indeel.

Ik ben blij met de ontwikkelingen van mijn blog. Met de doelen die ik mijzelf stel en ik verheug mijzelf zoveel op het volgende jaar! Op alles het moois wat er komen zal.

Ik weet inmiddels welke studie ik wil gaan doen en heb ontzettend veel zin in de komende jaren. Misschien wel een beetje dom dat ik wéér ver vooruit zit te plannen, dat kan alleen maar teleurstellingen opbrengen, dat moet wel even afleren hoor…

Daarnaast zijn de buien waarin ik niet wist hoe ik mij voelde en wat ik voelde ook niet meer aanwezig de laatste tijd! Ik probeer uit elke dag iets moois te plukken en ik schrijf het op in mijn boekje. Daar staat een happyness planner in, en tot nu toe alleen nog maar blije emoticons te zien!

Ik leef dus in het nu en ik ben mega gelukkig!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s