Maak je eigen geluk, een ander doet het niet voor je

kerst quote

Met deze titel wil ik gelijk even mijn punt maken en het ook gelijk weer achter mij laten…

Soms doe je ontzettend je best. Je plant wat je kan plannen, maakt plannen voor het weekend en hebt alles zo geregeld dat je ook nog even kan ontspannen.

Dan plots, out of the blue gaat er iets mis. Alles wordt omgeslagen en je bent de godganze dag bezig met zo’n klote opdracht. Het huilen staat je nader dan het lachen, en woede is ook nog wel een goede beschrijving.

“Prove yourself to yourself,

not for others.”

Je hebt de keuze: wacht je af en zie je wel wat ervan komt of neem je het heft in eigen handen? Het eerste is natuurlijk het makkelijkst en je kan verder met je eerder gemaakte planning. Het tweede is echter waar je het voor doet. Laat jij dingen afhangen van een ander, terwijl het jouw leven is? Ik niet, niet meer in ieder geval.

Zet die knop om en doe het gewoon. Ga ermee aan de slag, ja je bent misschien je gehele zondag kwijt. Maar dan weet jij in ieder geval dat het niet aan jouw inzet ligt.

Hier en daar een traan laten hoort er dan wellicht bij. Hoe mensen dingen voor je kunnen verpesten. De hele week ben je hard aan het knokken, zodat je van het weekend even rust hebt. Je maakt lange dagen, leert hele dagen en denkt even weekend te hebben. Vervolgens worden de plannen, ongewenst, omgegooid en is je humeur naar de filistijnen.

“Decorate

your

own soul,

instead of

waiting for someone

to decorate yours.”

Maar laat jij hier nou jouw dag door verpesten?! Het is toch nog steeds jouw dag, onthoud dat! Wie weet hoeveel je er nog hebt? Ondanks dat het grootste gedeelte van deze dag gewoon ruk is, probeer er alsnog wat moois van te maken. Maak wat van de dagen die je hebt, want elke dag telt en misschien is dit wel je laatste… Het is toch écht jouw leven en laat niemand daar ook maar enige negatieve invloed op hebben. Dit is lastig, maar zodra die knop om is, ga je ervoor en houdt niemand je meer tegen.

“Make today count.”

Bij deze het eerste artikel van deze week. Ik zal kijken of ik het voor elkaar krijg om die andere twee artikelen ook nog klaar te krijgen deze week. Ik doe mijn best, maar ik beloof niks…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s