Wat zeggen ze over jou?

De key om jezelf te kunnen zijn is denk ik: geen fucks geven. Wat boeit het jou nou wat anderen denken? Doe lekker jouw ding.

Waarom ik dit onderwerp aansnijd? Omdat ik denk dat we met zijn allen toch rekening houden met elkaar op de een of andere manier. Laat ik het zo zeggen, rekening houden met elkaar is oké, maar jezelf niet kunnen zijn omdát je rekening houdt met een ander vind ik niet oké.

The

less

you

give

a

damn

the

happier

you

will

be

Met mensen omgaan die anderen niet mogen of raar vinden, praten met wildvreemden, een andere mening vormen of eens een keer wat héél wat anders aandoen. Allerlei dingen waar mensen iets te zeggen over kunnen hebben.

Ik heb een beetje het idee dat wij, omdat mensen allerlei dingen over je kunnen zeggen, allemaal zo ‘normaal’ mogelijk proberen te zijn, zodat wij voldoen aan ‘de norm’. Dat we proberen niet af te wijken van het gemiddelde, wat dat dan ook mag zijn. (Ik ben nog steeds bezig met een kleinschalig onderzoekje hiernaar, maar ik vind simpelweg de tijd hier niet voor…)

Maar weet je wat juist zo’n ontzettend lekker gevoel geeft? Er helemaal niks om geven wat anderen van jou denken. Ik weet dat dit moeilijk is, maar het is niet onmogelijk.

“To live a

creative life,

we must

lose our fear

of being

wrong.”

– Joseph Chilton Pearce

Kijk eens naar een platform zoals Instagram. Wat voor foto’s zie je daar voorbij komen? 9 van de 10 keer foto’s die super scherp zijn, mooi in ‘the feed’ passen en het zijn voornamelijk ‘gemaakte’ foto’s, als je snapt wat ik bedoel.

Wat als we daar nu gewoon eens een twist in brengen, eens een keer een foto delen waar je misschien niet super mooi opstaat, maar waar het verhaal erachter wel naar voren komt. Dat eruit blijkt dat je bijv. ontzettend veel lol had en daarom met een half scheve bek op die half bewogen foto staat.

Geef gewoon eens je mening. We hebben vrijheid van meningsuiting, dus waarom maken we daar geen gebruik van. Er zijn trouwens zat mensen die dat wel doen, alleen denk ik dat als je gaat inzoomen, dat veel mensen individueel zich dan toch inhouden als ze hun mening geven.

Hetzelfde ondervind ik met het dragen van kleren. Vaak denk ik ‘vinden mensen dit wel leuk?’ Lekker belangrijk wat zij denken! Jij bent degene die het draagt en als jij het leuk vindt, ga er dan voor!

Hetzelfde geldt voor de dingen die jij doet. Je leeft voor jezelf en dus doe je de dingen die je doet voor jezelf.

N.I.V.E.A.:

Niet

Invullen

Voor

Een

Ander

Probeer wat minder na te denken voor een ander, en net even wat meer voor jezelf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s