Hoe ik mijn doel verdubbelde!

Begin dit jaar zette ik een doel voor mijzelf. Eind 2017 herontdekte ik het lezen. Hoewel ik lezen voor school eigenlijk verschrikkelijk vind, heeft juist een boek van school mijn liefde voor boeken laten opbloeien.

Met het boek “Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe” is mijn liefde voor boeken hergeboren.


“We all fight our own private wars.”
― Benjamin Alire Sáenz

Ik schreef mij in bij http://www.goodreads.com en ging aan de slag. 16 boeken was mijn doel voor dit jaar, wie mijn blog een beetje in de gaten heeft gehouden weet misschien wel dat ik ruimschoots over die 16 heen ben gegaan. In totaal las ik dit jaar 31 boeken en ben er nu nog in drie bezig whut! Daar ben ik dan toch ook eigenlijk pittig trots op!

Welke boeken hebben een morele bijdrage geleverd?

The Hate You Give. Wat dit boek vooral bij mij heeft bijgedragen is dat je alles vanuit verschillende perspectieven moet bekijken. Dat niet alles zwart-wit is, er is ook een grijs gebied.

Vergeef me. Dit is het boek dat mij heeft geholpen bij het proces van verwerken, m.b.t. mijn verleden. Ik was al goed op weg, maar dit boek liet mij nog net even een aantal punten inzien die ik echt nog even nodig had.

Al het moois is niet verloren. Eigenlijk hoort dit boek niet bij de boeken van 2018, maar ja ik las het letterlijk in de laatste week van 2017 dus mag die hier alsnog bij ;). Dit boek gaat, als ik er zo op terugkijk, misschien wel het meest over het realiseren van jouw eigen problemen… Ik wil gewoon eigenlijk niks verklappen, lees het maar gewoon.

Meisje in het ijs. Deze had ik ook ontiegelijk snel uit! Ik heb deze gelezen in een reisweek, waarin ik dus nauwelijks tijd had. Met 384 pagina’s, vind ik dus dat 7 dagen echt best wel snel is, of denken jullie daar anders over?

Welke boeken had ik het snelst uit?

54 mintuen. Dit was het allereerste boek dat ik binnen een dag had uitgelezen. Ik had het boek bij verschillende boekenblogs voorbij zien komen en prompt zag ik hem op school staan in de mediatheek. Diezelfde middag kwam ik thuis en ’s avonds had ik hem alweer uit. Een heerlijk boek om weg te lezen!

Als ik blijf & Wacht op mij. Dit is een serie die dus bestaat uit twee boeken. Ik heb deze in de zomervakantie gelezen en ik herinner mij nog dat ik deze serie binnen 24 uur uit had. Dat belooft dus wat goeds!

Verder had ik ‘Wonder’, ‘De flirtcursus’, ‘Zwaar verliefd’ en ‘Simon vs. de rest van de wereld’ ook echt wel heel erg snel uit.

Welke boeken waren echt een té dikke pil?

Dit zijn over het algemeen de schoolboeken. Dus ‘Schuld’, ‘Noodlot’ en ‘Wie licht schmeckt’. Maar er is een uitzondering want het boek ‘De laatste zet’ van Sandra Brown was een nog dikkere pil dan al die schoolboeken bij elkaar! Ik weet niet wat het was, maar ik kwam er maar niet doorheen. Wat een verschrikking! Mijn moeder had hem integendeel supersnel uit en vond hem wel heel erg leuk. Helaas was dat bij mij niet het geval… Ik heb hem wel helemaal uitgelezen, maar ja of ik daar nou echt zo gelukkig van ben geworden?

Mijn favoriete boekenblogs?
Wat wordt mijn volgende doel?

Aangezien het lezen mij wel bevalt wil ik dat in ieder geval volhouden. Maar wat mijn nieuwe aantal gelezen boeken wordt dat ik in 2019 wil behalen? Ik weet het eerlijk gezegd niet… Ik wil namelijk eigenlijk de 30 weer halen, maar ja dan leg je de lat dus wel gelijk weer pittig hoog, of niet dan? Een beetje uitdaging hoort er wel bij toch?

Aangezien ik benieuwd ben wat jullie denken heb ik hier een poll voor jullie. Dus let me know hoeveel boeken jij mij zou willen zien lezen!


Ik heb mijn doel dit jaar dus ruim verdubbeld en ik ben er heel erg blij mee!

Een gedachte over “Hoe ik mijn doel verdubbelde!

  1. Wat lief dat ik in jouw rijtje favoriete boekenblogs sta! Wat een eer! 😀 Qua leesdoel heb ik het ook altijd moeilijk. Ik wil mijn doel niet te hoog leggen, want stress, maar ook weer niet te laag. Ik zou gewoon zelf kiezen wat je een leuk getal vindt, zodat het lezen leuk blijft.
    ps: Je Goodreads-challenge kun je altijd nog weer aanpassen als ‘ie te laag/hoog is in jouw ogen. 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s