Een jaar vol verandering en ontwikkeling!

Hoe 2018 daadwerkelijk mijn jaar werd…

Hoe vaak zeggen wij wel niet “Dit wordt echt mijn jaar! Ik ga aan mijzelf werken, mijzelf veranderen en ervan genieten!” Ik moet bekennen dat ik toch ook wel een aantal keer zo aan een nieuw jaar ben begonnen. Goede voornemens die langzaam, maar zeker vervagen, de oude mindset die zich langzaam weer nestelt.

Dit jaar was dat niet zo, ik denk zelfs dat ik geen voornemens had (jaja behalve buikspieroefeningen doen, maar we weten allemaal wel dat die voornemens er 9/10 keer bij in schieten). Hoewel ik van de afgelopen jaren eigenlijk niet eens meer weet wat ik er nou zo leuk of bijzonder aan vond, is dat dit jaar een tikkeltje anders.

De laatste twee maanden van 2017 zat ik totaal niet goed in mijn vel. Ik moest vaak huilen om niets, dat onbepaalde gevoel had ik vaker wel dan niet en zo sloot ik dat jaar dus ook af. 2018 heeft mij, naar mijn mening, daadwerkelijk verandert, ik heb mijzelf verandert. Ik heb risico’s durven nemen, mijzelf opengesteld voor nieuwe dingen en vooral mijzelf leren kennen.

Het begon met het feit dat ik toch eigenlijk niet zo tevreden was met mijn toenmalige vriendengroep. Ik had het naar mijn zin met ze en het zijn hartstikke leuke meiden, maar toch mistte ik iets waardoor ik mij er minder goed door voelde. Ik besloot afstand te nemen. Dit is natuurlijk een geleidelijk en vooral een moeilijk proces, als ik het zo mag zeggen, maar het heeft mij goed gedaan. Ik heb er hele leuke vriendinnen voor terug, waar ik ook daadwerkelijk het gevoel heb 100% mijzelf te kunnen zijn.

De tweede stap was dingen los te laten van het verleden. Dit deed ik weliswaar niet alleen, maar toch heb ik daarin de hoofdrol en moet ik het dus zien te doen. Met behulp van mijn psycholoog heb ik veel periodes kunnen afsluiten, dingen los gelaten en ben ik anders naar dingen gaan kijken. Zij heeft mij niet alleen geholpen om dingen af te sluiten, ik heb geleerd hoe ik met bepaalde dingen om kan gaan, hoe ik een gevoel kan omzetten en heb mijn eigen gedachtegang/gedrag geanalyseerd waardoor ik daar nu ook invloed op kan hebben.

Dan het derde gedeelte. Ik ben bezig met de “toekomst”. Ik heb opendagen bezocht, heb proef gestudeerd en heb zelfs een dag meegelopen met een student. Dit alles is zo’n toffe ervaring en gewoon het weten van wat jij wilt en dat doel voor ogen houden, maakt alleen al dat ik wil doorzetten en dat ik mijzelf voor de volle 200% inzet voor het vwo. Dit vind ik dus ook écht heel erg leuk en ik kan niet wachten om aan die fase van mijn leven te beginnen!

Dan nog misschien wel een van de dingen die ik écht nooit had zien aankomen: het vooruitzicht dat ik weer mag gaan sporten. Ik ben er nog lang niet, en als ik lang zeg bedoel ik ook echt lang als in lang. Toch is het ook weer relatief kort, in vergelijking met de drie/vier jaar dat ik niks mocht ;). Toch is het feit dat je weet dat het eraan zit te komen al meer dan genoeg voor nu! Ik ben aan het trainen met mijn fysio, met wie ik het supergoed kan vinden en heb er weer echt plezier in. Ik neem de trap weer (i.p.v. de lift) en telkens als ik een stap op een trap zet, die ik normaliter niet bewandel (bijv. bij de metro) denk ik bij mijzelf: “Kijk jezelf nou… Je loopt op een trap!” Je kan het misschien bijzonder vinden, maar geloof mij: het voelt zó goed!

Daarnaast heb ik mijn blik op de wereld heel erg verandert. Ik leef meer in het nu. Ik probeer van alles en iedereen te genieten en probeer het hen ook duidelijk te maken. Ik probeer het positieve in alles te zien en misschien wel het belangrijkst: ik ben bewuster gaan leven. Ik ben mij ervan bewust dat dit gelukkige gevoel misschien niet van lange duur is, dat mijn leven morgen voorbij kan zijn en dat ik heel erg rijk ben op mijn eigen manier. Bovendien heb ik mijzelf verrijkt door het lezen van boeken, wat overigens ook mijn blik op de wereld ook heeft verandert.

Kortom, ik heb aan mijn verleden gewerkt en met resultaat! Ik heb ontzettend lieve vriendinnen gekregen dit jaar en ik ben meer in het nu gaan leven, wat mede komt door deze tekst:

You could die tomorrow. So, buy the shirt. Get your hair wet in the pool. Ride the rollercoaster. Speak up fot what you believe is right. Spend the money. Eat the ice cream. Tell him that you love him. Sleep until the sun wakes you up. Take care of yourself. Cut your hair. Dance in the rain. Stop eating meat. Post whatever the hell you want to. Get into trouble. Sneak out. Because tomorrow, well, tomorrow, could be your last day.

Zit wat in hè? Dat dacht ik dus ook. Je hoeft het natuurlijk niet al te letterlijk te nemen, maar er zit een kern van waarheid in, wat ik zeker wel wil na leven. Dat als ik straks in een rolstoel zit en bepaalde niet meer kan doen, dat ik dan niet denk: had ik toen maar… Dus “leef alsof het je laatste dag is”.

Ik ben beter voor mijzelf gaan zorgen. Ik weet wat ik wil en wat niet. Ik doe wat ik prettig vind, met de mensen om mij heen die ik lief heb.
I take care of myself!

6 gedachten over “Een jaar vol verandering en ontwikkeling!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s