De aandelen van een blog in 2018

De afgelopen twee artikelen keek ik terug op 2018. In het ene artikel ging ik de boeken van 2018 na en het andere artikel ging over mijn eigen ontwikkeling. Nog maar één ding om op terug te blikken, mijn blog.

Hoewel ik tot gisteravond het idee had om dit artikel toch maar te laten gaan, bedacht ik om half 1 toch nog even dit artikel te schrijven.

Ik blog voor mijzelf

Waarom ik geen zin had in dit artikel? Ik was te veel bezig met de prestaties van dit jaar, teveel met de opmaak bezig en vooral wat jullie ervan zouden vinden. Ik heb met de grootste frustraties twee precies dezelfde artikelen geschreven en ze tot slot weer verwijdert, het was het gewoon niet. Ik had de handdoek al in de ring geworpen, toen ik mij bedacht dat ik blog om de dingen die ik wil delen en dat is dus precies wat ik nu ga doen.

Dit is sowieso een van de dingen van mijn blog die ik dit jaar heb geleerd. Ik doe dit omdat ik het leuk vind en dat jullie het daarbij ook leuk vinden is een ontzettend leuke bijkomstigheid!

Hoe mijn blog 2018 heeft gevormd

Dit jaar heeft mijn blog een groot deel bijgedragen aan mijn eigen ontwikkeling. Ik ben erachter gekomen wat ik nu echt belangrijk vind in het leven, waar ik voor sta en wat ik met de mensen wil delen

Mijn blog geeft mij hier alle gelegenheid voor! Ik denk, ik schrijf en ik deel. Van het ene onderwerp, rol ik over in het andere. Alsof ik in een rollercoaster zit waarvan het eind nog niet in zicht is.

De vooruitgang in mijn blog

Naast het feit dat ik mijn onderwerpen voor mijn blog heb gevonden en allicht mijn schrijfstijl heb verbetert, blijken uit de cijfers dat het ook daadwerkelijk ontiegelijk goed ging dit jaar met Anne’s plek! Niet alleen namens jullie, ik heb namelijk ook nog samenwerkingen gehad dit jaar. Waar niet alleen ik maar ook jullie deel van uit maakten (de winactie met de wereldkaart).

Zowel mijn bezoekers en weergaven aantallen zijn dit jaar met bijna 300% gestegen. Niet alleen die statistieken stegen, ik kreeg meer en meer interactie met jullie, met jou. Jullie lieten hartverwarmende reacties achter, deelde jullie mening en het belangrijkst misschien wel, jullie waren er en lieten/laten mij zijn wie ik ben. Ik heb, als ik dat zo even mag zeggen, een mooie groep om Anne’s plek heen gebouwd en ik ben jullie daar zo ontzettend dankbaar voor!

Jullie zijn niet alleen degene die mijn blog bezoeken, jullie zijn ook degene die maken dat ik het plezier erin behoud, dat ik mij begrepen voel en een plek heb waar ik mij gehoord voel. Jullie maken dat ik mijzelf dit jaar heb kunnen ontwikkelen en dat ik bepaalde dingen heb kunnen afsluiten.

De 7 best gelezen artikelen

Omdat ik dit er toch wel bij vind horen als mooie afsluiter van het jaar, zet ik hier de beste 7 gelezen artikelen van 2018 op een rij:

 1. Ik geef mijzelf bloot
 2. Eerste keer sauna
 3. WINACTIE/eyecatcher on your wall
 4. Ik ga weer op stap
 5. Pittige pepers van het vwo
 6. #Unsocialized of toch niet?
 7. Dood. Zand erover of toch anders?
De 7 minst gelezen artikelen

We blijven natuurlijk wel in evenwicht, dus ook de minst gelezen artikelen krijgen vandaag een podium plekje!

 1. Bericht voor jou!
 2. HAPPY HALLOTHANKSMAS
 3. Angst
 4. Weekend in picture’s #2
 5. Even een inkijkje
 6. Fright night 2017
 7. Facebook quizes!!
Mijn dank voor jullie

Jij zult echt niet weten wat je betekent voor mijn blog en dus ook voor mij! Dat je het leuk vind om mijn hersenspinsels te lezen in je vrije tijd, ik vind het een eer! Ik hoop dan ook echt dat 2018 jouw jaar was, op welke manier dan ook. Al is het maar omdat je dingen bent gaan inzien, misschien ben je afgevallen, heb je een hoogtepunt bereikt of heb je die ene taart gegeten waar je héél het jaar naar uitkeek. Ik hoop gewoon oprecht dat je wat aan dit jaar heb gehad!

Ik wens je bij deze alvast een ontzettend fijne jaarwisseling toe en een gelukkig en vredig 2019! En wellicht tot ziens!

PS: inmiddels is het half twee… Welterusten!