9 Levenslessen van 2018

winter 2018

Een jaar heeft altijd wel wat levenslessen. Die van mij vat ik maar eens even samen in dit artikel.

  1. Doe wat jou gelukkig maakt. Dit zegt iedereen en vaak denk je dit ook te doen. Maar wat maakt jouw nu écht gelukkig? Is dat een middagje in het park, met de meiden shoppen, een filmavondje? Ga eens na wat jou nu echt rust en een voldaan gevoel geeft. Zoek eens uit wat dat is en doe dat vaker!
  2. Je leeft voor jezelf, niet voor een ander. Heb je niks (meer) met de mensen met wie je omgaat? Waarom blijf je dan bij ze?! Niemand heeft een wet geschreven dat je jouw vrienden absoluut niet mag laten varen. Dus waarom doen we dat dan niet?! Als het jou gelukkig maakt, doe het dan lekker!
  3. Wees je bewust van de mooie dingen in het leven. Hoe vaak heb je het gevoel dat het weer eens “zo’n” dag was? Geloof mij nou, elke dag is bijzonder. Pak een boekje en schrijf elke dag op wat deze dag zo bijzonder maakte, wat jouw happy moment was of wat gek was. Dat brengt 1) een glimlach op je gezicht, 2) maakt het je bewust van wat je leuk vindt en van wie je houdt en 3) laat blijken dat elke dag bijzonder is…
  4. Praat. Dit is o zo belangrijk en ik kan het (inmiddels) weten. Wanneer je met iets zit, deel het met een ander. Vind je de manier waarop iets is gebeurt niet oké? Deel dat. Ook als je een onbekend gevoel hebt dat je rot laat voelen is praten de oplossing. Natuurlijk is het moeilijk om naar iemand toe te stappen en dan te zeggen “ik voel me kut, maar ik heb geen flauw idee waarom” en als ik even eerlijk mag wezen… Ik heb het zelf ook nooit gedaan. Maar waarom niet? Als mensen om jou geven dan slaan ze toch even een arm om je heen, vragen ze of je wat te drinken wilt en laat je misschien een traan. Het lucht zo ontzettend op, dus zet die enorme stap of maak er etappes van, maar durf dat gevoel bloot te geven. Want die tranen zullen eruit moeten en niks is fijner om dan een arm om je heen te hebben… Het stomst is namelijk om jezelf weg te cijferen en om in een hoekje weg te kwijlen. Dit is precies wat je anders doet.
  5. Heb lief, zowel de mensen die je kent, als de mensen die je niet kent. Dit is natuurlijk niet in alle situaties even makkelijk, maar is dit juist niet wat we vandaag de dag juist des te meer nodig hebben. Met zoveel haat en drama om ons heen, heb ik weleens het gevoel dat het ieder voor zich is op deze wereld. Laten we dat gevoel nou een beetje aanpassen, want is samen iets bereiken niet veel mooier?
  6. Was it a bad day or were it five bad minutes that you’ve milked all day? Dit is iets waar ik mij bewust van ben geworden en wat ik mijzelf ook regelmatig toespreek. Als er iets is gebeurd waardoor mijn humeur keldert neem ik mijzelf even apart, bedenk ik mijzelf dat ik hierdoor niet mijn hele dag laat verpesten en vervolgens laat ik het van mijn schouders vallen en ga ik weer vrolijk verder.
  7. Laat die telefoon eens even liggen. Laat dat apparaatje eens uit, neem hem mee, maar laat hem uit. Geniet eens van al het andere wat je hebt, wat je allemaal kan doen. Leer je tijd anders in te delen door dat gekke ding eens uit te laten. Maak contact met mensen in het hier en nu, niet via zo’n schermpje.
  8. Volg je eigen standaarden, no matter what. Dit besefte ik mij afgelopen weekend nog. Ik zat te denken en te denken, ik kon iets doen waardoor ik het mijzelf zoveel makkelijker zou kunnen maken… Maar ik zou daarbij niet mijn eigen normen en waarden naleven, dus ik heb het laten gaan. Misschien heb ik nu dan niet wat ik wil, maar later misschien wel en dan zal ik er des te blijer mee zijn!
  9. Jij bent mooi als je jezelf bent. Heeft dit nog verdere uitleg nodig?

Fijne oudejaarsdag en avond! Ik wens jullie een gelukkig en leerzaam 2019 toe!

2 gedachten over “9 Levenslessen van 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s