Goede voornemens 2019

De voornemens van het nieuwe jaar. Mijn eerste staat al, ik wil proberen dit jaar 25 boeken te lezen. Ik had een poll gemaakt waarop je kon kiezen tussen 20 of 30 boeken, iemand sprong er echter tussenuit! Diegen had een middenweg gevonden tussen de 20 en 30, 25! Tja daar was ik zelf niet op gekomen!

Wat staat er bij jou op het lijstje? Gezonder eten, minder geld uitgeven vaker naar de sportschool, promotie maken etc.? Oké goed bezig! Maar mag ik misschien nog een paar kleine, makkelijk haalbare voornemens benoemen?

“Ik recycle gewoon

mijn goede voornemens

van vorig jaar”

-Loesje

Mijn goede voornemens voor 2019

  • Zin hebben in 2019. Dit is natuurlijk al het eerste punt. Wat is nou belangrijker dan uitkijken naar het nieuwe jaar. Misschien was dit jaar hartstikke goed, wat het in mijn geval was en ik moet dan ook bekennen dat ik in eerste instantie geen zin had in 2019. Maar ik heb er zin in, dit kan net zo goed mijn jaar worden als vorig jaar.
  • Mijn gedrag analyseren. Wanneer ik mij rot voel, dat ik dan na ga waar het wellicht vandaan komt, zodat ik er wat aan kan doen.
  • Voor mijzelf zorgen. Met alles wat ik afgelopen jaar heb geleerd, denk ik dat dit nu wel moet lukken. Ik ga de tijd pakken die ik nodig heb. Ik laat niemand, maar dan ook niemand mij vertellen wat ik wel of niet moet doen. Als ik een afspraak af moet zeggen omdat ik tijd voor mijzelf nodig heb, dan is dat maar zo. Ik leef voor mijzelf en dat leven zal ik een gouwe randje geven.
  • Mijn telefoon minder gebruiken. Jullie weten natuurlijk al waarom, dus dit voornemen is dan misschien wel vanzelfsprekend. Meer informatie? Wees gerust er zijn genoeg artikelen over te vinden: “#Unsocialized of toch niet?“, “Hoe is het leven zonder Snapchat?” & “Houdt het dan nooit op?!
  • Bewust leven. Dit is nog weleens een dingetje. Ik had vaak het idee dat elke dag hetzelfde was, dat er echt niet altijd iets bijzonders te beleven is op een dag. LET OP dat is er wel! Pak een boekje en schrijf elke dag voor jezelf op wat jouw happy moment van die dag was. Ik heb dit 100 dagen gedaan op mijn blog, de “#100happydays” was een groot succes voor mijzelf en volgens mij vonden jullie het ook wel leuk ;). Ik doe dit nu nog steeds, maar dan voor mijzelf met pen en papier.
  • Meer genieten. Ik probeer altijd zoveel mogelijk te plannen en mijn tijd zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Daarbij vergeet ik nog weleens dat ik natuurlijk ook gewoon nog de leuke dingen heb, zoals een kopje koffie drinken in dat gezellige tentje en hier en daar eens afspreken met mijn vriendinnen.
  • Je kan niet meer van jezelf worden. Je kan wel meer jezelf worden.

Dit zijn van die kleine dingen die makkelijker zijn om toe te passen en waar ik echt van denk dat ze het leven een stuk leuker maken. Laat het avontuur van 2019 maar komen!

2 gedachten over “Goede voornemens 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s