Spring altijd in het diepe, het ondiepe doet pijn.

Dingen niet doen omdat je bang bent voor wat komen gaat. Voor hetgeen waarvan je niet weet wat het is of wat het gaat zijn.

Minuten, liedjes, ochtenden, boeken, kaarsen en avonden lang maal jij met dat geen in je hoofd. Je wilt het wel, maar die ene stap zetten is redelijk groot en moeilijk. Je kan zo een paar redenen geven waarom je het zetten van die stap toch maar niet doet.

Misschien ben je bang dat je in een zelfde situatie terecht komt als waar je al bent geweest, waar je net uit bent. Misschien ben je bang omdat het nieuw is. Misschien ben je bang omdat je niet weet wat er daarna komt en hoe je dat zou willen invullen.

“A comefortzone is a beautiful place,

but nothing ever grows there…”

Wellicht is het het feit dat je de touwtjes uit handen moet geven en je ze met een ander moet gaan besturen. Jij kan niet meer bepalen hoe alles zal gaan lopen, jij geeft iemand de kans om dat te beïnvloeden. Zodra jij die ene stap ze, dan heb jij minder invloed op hoe dit gaat lopen en dus ook op wat er met jou gaat gebeuren.

Hoe fijn je het nu ook hebt, ik neem aan dat je wilt groeien, dat je jezelf wilt blijven ontwikkelen. Zoals je de eerder al hebt gedaan. Het kan twee kanten opgaan:

Je komt in een groene wereld terecht. Je komt in een plek waar je gelukkig bent en hiermee jezelf verreikt. Je hebt alweer het geluk gevonden en dit heeft je dus nog gelukkiger gemaakt.

Life doesn’t get easier, you just get stronger!

Het kan ook zo zijn dat je in een rode wereld terecht komt. Het loopt niet zoals je had gehoopt en het pakt negatief uit. Je komt jezelf tegen en komt in een negatieve spiraal terecht. Kut, ja dit is heel kut. Maar die ontwikkeling die je eerder heb doorgemaakt, kwam dat voort uit die groene of rode wereld? Is dit niet juist weer een gegeven kans om jezelf te leren kennen, om er weer sterker uit te komen dan je al was voordat je hier aan begon?

Welke weg je ook kiest, komt er bij beide niet wat moois uit? Ja oké misschien moet je voor de rode weg meer energie er in steken, maar wie zegt dat dat ook niet bij de groene moet?

“Planten die bloeien,

moeten ook water krijgen”

En zo moet je een dode plant of een plant die het zwaar heeft ook wat extra aandacht schenken, misschien wel wat meer, maar des te mooier bloeit die dadelijk weer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s