Jezelf opfleuren, hoe doe je dat?

Een writer’s block. De bloggers die dit lezen weten waarschijnlijk gelijk waar ik het over heb, anderen vragen zich het misschien af. Ik heb het over het feit dat ik niet weet wat ik met jullie wil delen. Echter wil ik het geen writer’s block noemen, moet je alles dan een betekenis geven?

Afgelopen jaar was een jaar met een goud randje. Onbewust ben ik er toch mee bezig, wat als dit jaar niet zo goed wordt als vorig jaar, wat als mijn lezers het niet interessant vinden wat ik schrijf, wat als ik weer terugval, wat als…

Vraag me niet waarom ik dit mijzelf afvraag, als ik dat wist zou ik het hier nu gelijk opschrijven. Terwijl ik het voorgaande zinnetje type bedenk ik mij iets, ik ga mijn gedachten analyseren.

Ik ga na of er wat naars is gebeurd de afgelopen dagen. Helemaal niets, dingen verlopen anders dan je verwacht, maar dat is niet per definitie fout.
Maak ik mij zorgen om iets of iemand? Nee ook niet, ja wellicht dat de druk van school meespeelt. Maar nee dat laat ik mij nu niet beïnvloeden. Mijn planning is af en daar mee basta.
Ik leg wellicht de verwachtingen voor mijzelf te hoog. Ik wil misschien te graag dat jullie leuk vinden wat ik schrijf, dat ik mezelf blijf ontwikkelen en dat ik niet stil wil staan. Misschien is dat waar ik de fout in ga op het moment.

Ik leef niet in het nu. Ik ben terwijl ik dit schrijf niet bezig met het schrijven, ik denk na over wat er nog gebeuren gaat. Ik ben mij niet bewust van mijn tevredenheid, ik wil het beter hebben dan dit. Misschien ben ik teveel van het idee gaan houden om mijzelf te ontwikkelen en nu ik dat niet bewust doe, dat daar dit gevoel vandaan komt. Maar het feit is, terwijl ik dit doe ontwikkel ik mijzelf toch juist? Ik analyseer, concludeer en ik kan er mee aan de slag.

Ik ben weer teveel bezig met plannen, ik hoorde een maniertje van een andere blogger voor het plannen van artikelen die zij gebruikt en prettig vindt, en tot mijn eigen stomme verbazing ging ik met die manier aan de slag. Maar dat werkt niet voor mij, ik moet dat ook niet willen. Ik doe het op mijn eigen manier en dat gaat goed. Ik heb het naar mijn zin en ik heb jullie of tenminste jullie lezen dit (ik zal jullie niet claimen ;)).

Dus wat heb ik nu bereikt. Ik heb mijn gedachten geanalyseerd, een artikel geschreven en mijzelf opgefleurd.

Nu ik een titel bedenk voor dit artikel besef ik mij nog iets. Ik dacht een half uur geleden nog dat dat onbestemde gevoel kwam opspelen, maar dat is dus niet zo. Het is me gelukt om mijn gedachten te beïnvloeden en mag ik je meedelen dat dat goed voelt?