How to 365 dagen blij zijn

365 dagen blij zijn, een jaar blij zijn, goh dat is niet niks. Mensen zeggen weleens tegen mij: ‘ben jij ook weleens niet blij?’ Laat ik je even gerust stellen, ik ben geen robot, ik heb ook gevoelens en dus ja ik ben ook weleens niet blij, ik zit ook weleens niet helemaal in mijn hummetje.

Maar dat 365 dagen blij zijn is op een andere manier wel haalbaar. Het is maar net wat voor definitie jij aan “blij zijn” hangt. Is dat heppie-de-peppie zijn of is dat tevreden zijn met wat je hebt?

Wat als we daar nu eens mee beginnen. Wat is jouw definitie van blij zijn? Misschien is blij zijn in onze maatschappij te erg verbonden aan vrolijk zijn. Als ik de definitie van “blij” Google krijg ik namelijk termen als; opgetogen zijn; vrolijk zijn; in een goede stemming. Ik zie blijdschap meer als een positieve emotie, tevredenheid. Misschien komt blij zijn niet voort uit omstandigheden, maar komt het voort uit jouw denken.

If you change

the way you look at things,

the things you look at

change.

Het kijken naar kwesties vanuit verschillende perspectieven is denk ik waar blijdschap begint. Blij zijn hoeft niet te betekenen dat je niet mag janken, dat je niet verschrikkelijk kwaad mag zijn op iets. Het is net hoe je tegen die gevoelens aankijkt, wat je met die situatie doet. Als ik naar mijzelf kijk op momenten dat mijn knie verschrikkelijk veel pijn doet en ik iemand een rot stomp wil verkopen, omdat ik woest ben dat dit mij overkomt, dan kijk ik naar het positieve: ik kan lopen. Het doet misschien zo nu en dan pijn, maar ik kan lopen.

Misschien is blijdschap ook wel een proces dat uit verschillende stapjes bestaat. Dat het niet altijd uit een goede gebeurtenis voortkomt, dat het ook uit een nare situatie kan komen. Dat je vanuit een nare situatie weer in die tevredenheid terecht komt.

):)

It’s all about perspective

Het is toch ook niet zo dat je 24/7 blij moet zijn, dat is toch niet menselijk? Waar laat je al die emoties dan? Emoties zijn er om te voelen, zolang het maar niet bepalend is.

Wellicht ligt het ook nog aan het feit dat het woorden ‘moeten’ erbij staat. Moet of wil je blij zijn?

Probeer het eens, probeer eens in een negatieve situatie naar het positieve te kijken. Draai de dingen eens om. Wie weet waar het je brengt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s