Misschien is niks doen beter dan iets doen

Anders zijn dan anderen. Iedereen is anders, maar heb je weleens het idee dat jij nog net even wat meer “afwijkt” van de rest?

Laat ik het zo stellen ik ben niet de standaard 17-jarige meid, als er al een “standaard” is. Hoewel de meeste mensen van mijn leeftijd uitgaan, drinken en behoorlijk wat geld uitgeven, ben ik degene die geniet van mij vrije avondjes thuis met een boek, een colaatje of een watertje drink en spaar ik mijn geld liever op voor later.

Soms voel ik mij weleens bezwaard, het slaat absoluut helemaal nergens op want het is mijn leven en ik vul het in zoals ik dat wil, maar toch. Mensen doen hun best om interesse te tonen in mijn leven door te vragen of ik nog plannen heb voor het weekend. Ik zeg eigenlijk altijd nee, want dat is ook zo. Mijn weekend is vrij voorspelbaar en toch elke week wel weer anders, maar zeker geen dingen gepland. Als mensen mij die vraag stellen dan is mijn 100% eerlijke antwoord: vanavond waarschijnlijk een filmpje kijken met mijn ouders of een boek lezen, morgen wat artikelen schrijven en voor de rest zie ik wel hoe de dag verloopt.

Dit is echter natuurlijk niet waar zij op hinten en dus voel ik mij bezwaard om dit te zeggen, ook omdat ik dit anders elk weekend zou moeten zeggen hahah…

Niks is voor jou iets,

Iets is voor een ander niks.

Iets is voor jou niks,

Niks is voor een ander iets.

Nu is de vraag die ik mijzelf eigenlijk stel: waarom zou dat andere leuker zijn dan hetgeen wat ik doe, waar ik van houd en dus mijn tijd aan spendeer. Waarom is het verkeerd om nee te zeggen als er mensen naar de Hema gaan om daar gezellig te lunchen, ik zeg zo vaak nee dat ze waarschijnlijk schrikken als ik een keertje ja zeg ;).

Ik denk dat ik inmiddels een beetje om mijn punt heen draai, of misschien schiet dit punt mij zojuist te binnen.
Het feit is dat er geen regels zijn die jou voorleggen wat jij zou moeten doen op deze leeftijd, het is niet fout om niet of bijna niet uit te gaan, het is niet fout om te zeggen dat je niks gaat doen dit weekend. Hoewel, wat is niks doen? Is dat “niks” vanuit hun opzicht, want als ik nu zo nadenk en ik zeg dat ik “niks” ga doen, dan bedoel ik er eigenlijk mee dat ik niet uit ga of dat ik niet met mensen ga afspreken. Terwijl wat ik doe in het weekend zeker niet niks is, ik schrijf artikelen, soms fotografeer ik, de andere keer lees ik een boek of ik kijk een documentaire over de natuur (de ontdekking van dit weekend :)).

Misschien onderschat je wel de waarden van jouw activiteiten en doe je ze eigenlijk te min door ze niet te benoemen wanneer iemand jou vraagt naar wat je gaat doen. Gewoon weer een misschien erbij om over na te denken…

Maybe it’s about creating something better…

3 gedachten over “Misschien is niks doen beter dan iets doen

  1. Ik wou dat ik er ook zo over dacht toen ik zo oud was als jij 🙂 Ik zat daar altijd best wel mee in en deed ook dingen die ik eigenlijk helemaal niet graag deed. Nu ik ouder ben kan het me eigenlijk allemaal niet meer zoveel schelen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik lees hier veel herkenbaars (heb me daarom zojuist, met enige hobbels 🙂 aangemeld voor je blog). Ik deed ook altijd ‘niks’. Nog steeds eigenlijk, en ik voel me er heel gelukkig bij. Het is trouwens maar net in welk ‘groepje’ je zit of je afwijkt of niet 😛

    Groet,
    Carola

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s