Het leven is net een wiskundige formule

machten en wortels wiskunde

Soms moet je investeren om je doelen te bereiken, niet soms gewoon altijd. Hoewel ik mij hier wel onbewust bewust van was, maakte het lied ‘Investeren in de liefde’ dat ik mij er bewust bewust van werd. Totaal niet mijn muziek (ik heb hem wel even opgezet tijdens het schrijven van dit artikel ;)), maar ja douchen brengt soms gekke ideeën in mij op.

Wil je iets bereiken, dan moet je er wat voor doen en ik vraag mij weleens af of mensen zich hier echt bewust van zijn. Geluk, liefde en succes komen je niet aanwaaien, je moet er gewoon voor werken. Hard zelfs.

Tuurlijk misschien heb je het geluk dat je de loterij wint maar zie het als een wiskundige formule (jakkes). Wat als jij een formule gegeven krijgt, daarmee ben je er nog niet. Wil je het antwoord hebben, dan zal je eerst die formule moeten oplossen.
Je wint dus een miljoen, maar daarmee ben je niet in een klap gelukkig. Je moet er wat meedoen wil je er wat mee bereiken.

Dat is net als met je eigen geluk. Wil je dat geluk ervaren, dan zul je ervoor moeten werken. Geluk is niet een gegeven en al helemaal niet een constant gegeven. Geluk is van korte duur en zorgt uiteindelijk weer voor problemen. Door die problemen op te lossen creëer je weer geluk en daarmee creëer je weer nieuwe problemen. Zo gaat dat cirkeltje. That’s life en dat zullen we moeten accepteren.

Waarom ik deze link leg met het lied ‘Investeren in de liefde’? Precies zoals de titel zegt, je moet investeren in de liefde, voor de liefde. Je kan van elkaar houden, maar als je vervolgens ieder een eigen leven gaat leiden en totaal langs elkaar heen leeft, tja dan investeer je niet en krijg je dus ook niet het gewenste resultaat. Wil je wat bereiken met bloggen? Dan zal je daarvoor moeten werken. Wil je gelukkig zijn met je leven, zorg er dan voor dat je gelukkig kan zijn met je leven.

The desire for more positive experience is itself a negative experience. And, paradoxically, the acceptance of one’s negative experience is itself a positive experience. – Mark Manson (The subtle art of not giving a fuck)

As I said before, geluk is geen stijgende lijn. Je zal altijd tegenslagen blijven krijgen en juist die zorgen voor jouw geluk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s